Tien keer je weet dat het schooljaar begonnen is als

 Je slaapt amper ‘s nachts, je ontvangt talloze knuffels, schrijft WB 2 skool op het bord en je hebt er vooral weer heel veel zin in. Tien keer je weet dat het schooljaar begonnen is als 

Tien keer je weet dat het schooljaar begonnen is als

1. Je midden in de nacht opstaat

Wakker worden door wekker

Je telefoon gaat midden in de nacht. Het is zelfs nog donker, dus het moet wel echt heel vroeg zijn. Terwijl je al moppert naar je telefoon reikt -wie haalt het zich in zijn hoofd om je midden in de nacht te bellen- bedenk je je dat het je wekker is. O ja, de eerste schooldag.

2. Je je eten vergeet

Slaapdronken waggel je naar de keuken. Wat at je ook alweer in de ochtend? Als je wat muesli hebt weg gewerkt vertrek je naar school. Om 12.00 uur knort je maag, maar je bent je lunch vergeten. O ja, daar moet je ‘s morgens weer aan denken. Een lieve collega deelt wat met je.

3. Je amper slaapt ‘s nachts

Wat een zenuwen. Een nieuwe klas, wellicht een nieuwe school. De nacht voor je eerste schooldag (en misschien wel dagen) slaap je slecht. Of er komt een schoolmerrie voorbij. In het weekend kun je wel weer heel goed slapen, overdag dan.

4. Je leuke vakantieverhalen hoort

‘Als je wil weten wat ik heb gedaan in de vakantie, kun je mijn Facebook checken.’ zegt een leerling tegen zijn leerkracht.
De kinderen vertellen honderduit over hun vakantie. Vooral tegen elkaar. In de kring weten ze vaak niet meer wat ze wilden vertellen. Coöperatieve werkvorm mensen!

5. Je talloze knuffels ontvangt

O zo fijn al die knuffels van de kinderen. En van de ouders, omdat ze blij zijn dat hun kind weer naar school mag.

6. Je WB 2 skool op het bord schrijft

De kinderen van je klas snappen geschreven taal niet meer, ze hebben de vakantie appent doorgebracht. WB 2 skool (welcome back to school) dan maar op het bord. Ze wennen vast weer snel.

7. Je de dagen van de week weer weet

‘Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zoooondag. Welke dag is het vandaag?’ O ja, maandag, vergaderdag, bedenk je zuchtend. Je weet precies weer welke dag van de week het is.

8. Koffie weer je beste vriend is

In de vakantie is een cappuccino op het terras niet verkeerd. Tijdens lesdagen is de (wellicht niet te drinken, maar je doet het er maar mee) koffie een noodzaak.

9. Je je blaas weer oprekt

grote blaas leerkracht

In de vakantie kon je plassen wanneer je wilde. Nu moet je je blaas weer oprekken tot formaat meloen, zodat je alleen in de pauzes hoeft te gaan.

10. Je weer heel veel zin hebt om te beginnen

Lesgeven is tenslotte het leukste beroep dat er bestaat!