Tien olifanten op weg naar een dansfeest

Tien olifanten op weg naar een dansfeest WIN

Hoera, weer een nieuw boek van Harmen van Straaten! Hier zijn we fan, dus Tien olifanten op weg naar een dansfeest wilden we ook weer graag hebben. Je kunt een exemplaar winnen.

Tien olifanten op weg naar een dansfeest

Het is nacht en alle dieren liggen heerlijk te slapen. Maar dan horen ze gedreun en worden ze allemaal met een schrik wakker. De olifanten komen eraan! De tien olifanten zijn op weg naar een dansfeest. Dat lijkt de andere dieren ook erg leuk, dus gaan ze graag met de olifanten mee. Lekker eten wordt ze beloofd, drankjes, alles. Het feest wordt steeds groter in hun hoofd. Maar is het wel wat ze ervan hadden verwacht?

Het is nacht. De maan staat hoog in de lucht.
‘Welterusten, Luiaard,’ zegt Tijger met een zucht.
Overal is het stil. Nergens klinkt gekrijs van apen,
die liggen ook eindelijk allemaal te slapen.

Een prentenboek op rijm over dieren voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk het boek hier

Tien olifanten op weg naar een dansfeest

Wat vinden wij?

Wat een heerlijk boek weer op rijm van Harmen van Straaten. Het verhaal is wel wat langer dan we gewend zijn en de teksten op één spread ook. Onze kleuter van 4 haakte op het laatst wel een beetje af, dus je kunt het boek ook zelf in twee keer voorlezen. Ik denk niet dat zij het einde heeft begrepen, maar oudere kinderen zullen hier zeker om lachen! Het boek is dus ook zeker nog leuk om in groep 3 voor te lezen vanwege de moeilijkheid. De illustraties zijn heerlijk herkenbaar en grappig. Echt weer een leuk boek om aan je collectie toe te voegen, zeker als de kinderen fan zijn van dieren.

Win

Je maakt kans op een exemplaar, gegeven door uitgeverij LeopoldLaat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Na de meivakantie mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.