Tien overheerlijke juffen en meesters WIN

Tien overheerlijke juffen en meesters WIN

Weer een leuke titel voor Kinderboekenweek 2021! In Tien overheerlijke juffen en meesters worden de leerkrachten achterna gezeten door monsters. Totdat één juf haar “juffenstem” opzet. Krijgt zij ze getemd? Je kunt een exemplaar winnen.

Tien overheerlijke juffen en meesters WIN

Tien juffen en meesters zijn moe na een lange dag werken. Ze willen graag naar huis, Maar de laatste bus rijdt net voor hun neus weg. Ze besluiten te lopen, via het donkere bos gaat dat het snelst. Maar er dreigt gevaar in het donkere woud, er zitten monsters te wachten! Eén voor één verdwijnen de leerkrachten. Zouden ze getemd worden door de juf die wél haar juffenstem op durft te zetten?

Het boek is geschreven door Ross Montgomery, hij heeft al aardig wat kinderboeken op zijn naam staan, maar deze zijn niet vertaald naar het Nederlands. De illustraties zijn gemaakt door Sarah Warburton, ook zij is hier nog niet bekend.

De vertaling is geschreven door Jacques Vriens en zijn vrouw Thérèse. Het boek is op rijm, altijd fijn voor jonge kinderen.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Ik ben dol op boeken op rijm, heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Vooral voor jonge kinderen maakt dat het boek vaak goed te begrijpen. De tekst is grappig en het is ook meteen een aftelboek. Want er blijven steeds maar zoveel leerkrachten over. Het kan wel een beetje te spannend zijn voor sommige kinderen. Want de juffen en meesters lijken echt te verdwijnen in de buik van de monsters, hoewel je dat niet ziet. Ze komen niet terug, zoals bij Roodkapje uit de wolf. Ik las het voor aan onze peuter en maakte er dan van dat ze achterbleven omdat ze moe waren. En dat ze vanzelf wel weer gevonden zouden worden. De monsters hebben ze niet echt opgegeten. Check goed of je kind er niet bang van wordt.

De illustraties vind ik heerlijk: grappig, scherp en echt gericht op jonge kinderen met felle kleuren. Ook de emoties van de karakters komen mooi uit in de tekeningen.

Tien overheerlijke juffen en meesters

Win

Je maakt kans op een exemplaar van Tien overheerlijke juffen en meesters. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 21 september mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.