Tiny House Zwarte Woud huren

Tiny House Zwarte Woud huren

In de meivakantie werden we uitgenodigd om een aantal dagen in het Zwarte Woud te verblijven. We waren maar eventjes in het Tiny House Kieningerhof, maar we hadden hier makkelijk een week kunnen verblijven. Prachtige omgeving en ook op het terrein zelf was er genoeg te doen.

Tiny House Kieningerhof

Tiny House Kieningerhof ligt in middenin de heuvels en de natuur van het Zwarte Woud, in St. Georgen. Wij kwamen vanuit Europa-Park en reden in een half uur naar het midden van Duitsland en het Zwarte Woud. Je zou dit dus goed kunnen combineren met het pretpark, maar om heen en weer te rijden net wat ver. vanuit het Tiny House kun je wel overal wandelen in het Zwarte Woud. We hadden er helaas geen tijd voor, maar je hoeft er zelfs de auto niet voor te pakken, er liepen allemaal wandelaars langs ons huisje. Bekijk het Tiny House hier

Het huisje

Het is niet voor niks een Tiny House, maar wel echt van alle gemakken voorzien! We kregen ook een warm welkom met lekkere chocolaatjes en er stond van alles voor ons klaar om zelf een ontbijtje mee te maken, zoals eieren, jam en opbakbroodjes. De kinderen sliepen boven, waar het wel wat warm was, maar daarom stond er dan ook een ventilator bij. Je opende de deur in de woonkamer met een heerlijke bank en genoeg ruimte aan de eettafel. Achter de keuken was de badkamer en daar weer achter onze slaapkamer die we konden afsluiten met een schuifdeur. Het was goed ingedeeld, overal waren kasten om je spullen kwijt te kunnen, dus je had niet het idee dat het heel klein was. Zeker niet omdat je zo ver vooruit kon kijken. Het Tiny House staat op het erf van een boerderij, dus je ziet de koeien grazen, maar er is ook genoeg plek om fijn naar buiten te kunnen kijken. Het is er zo rustig! Je hoort de vogels fluiten, soms een koe, maar verder helemaal niks. Echt een plek om te ontspannen en tot rust te komen. 

Er zijn inmiddels vier verschillende Tiny Houses, waarvan een voor twee personen met sauna. Dat lijkt me helemaal heerlijk, maar om met z’n tweetjes te gaan voor ons net wat ver rijden ;). Ook staat er een oplaadpunt voor als je een elektrische auto hebt. 

Bekijk de huisjes hier

Op het terrein

We kwamen echt tijd te kort, omdat we ook voor allerlei activiteiten werden uitgenodigd. Maar we hadden ons ook wel wat langer in deze mooie omgeving kunnen vermaken. De kinderen mogen overal komen op het terrein, bij alle dieren, de twee speeltuintjes met glijbaan en trampoline en in de speelschuur. Dus ook met slecht weer is er genoeg te doen voor ze; allerlei spellen, tafelvoetbal, tafeltennis, een keukentje om mee te spelen, tafelbiljart, ringgooien. Toen we dat ontdekten op de laatste dag wilden de kinderen nog niet weg. Ook de kalfjes waren natuurlijk erg leuk om te bekijken. Zeker als je vanuit hier ook start met een wandeling, kun je je er wel langer dan een weekend vermaken. In de winter ligt er sneeuw, ook tof en mooi om daar mee te maken lijkt me. De eigenaren waren heel aardig. Ze spraken geen Engels, maar hun dochter wel, zij maakte ons wegwijs. In de omgeving is er (naast de natuur ontdekken) ook van alles te doen, daar schrijf ik de komende tijd over. 

Bekijk ook hun leuke Instagrampagina. 

Vanuit het Zwarte Woud reden we weer terug omhoog in Duitsland naar Landal Sonnenberg

We zijn hiervoor uitgenodigd door Hochschwarzwald en Baden-Württemberg.