De Griezels

Tip voor de Kinderboekenweek: De Griezels

(Door Willemijn) Van 4 tot en met 15 oktober 2017 is er weer de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: gruwelijk eng. Ik ben groot fan van de Kinderboekenweek en probeer dan in die week zoveel mogelijk voor te lezen, meer dan normaal. Het eerste boek dat in mij op kwam was: De Griezels – Roald Dahl. En vanavond kun je ‘m winnen! 

De Griezels

Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuzenkribbebijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren vallen ze voortdurend lastig. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen grote ondersteboven-apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!

Voorlezen

De Griezels is een boek om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Kinderen kunnen dit boek zelf lezen vanaf ongeveer 9 jaar. De Griezels zijn niet echt eng, maar zijn vooral vervelend. Dit leidt tot komische gebeurtenissen. Het boek staat vol met illustraties en is daarom ook perfect om voor te lezen.

Lees ook: REVIEW: ROALD DAHL WOORDENBOEK

Gratis lesmateriaal voor in de klas

Speciaal voor de Kinderboekenweek is er een hardcover editie van De Griezels te koop voor maar 5 euro. Ook is er vanaf 13 september een Roald Dahl-week, speciaal daarvoor is er door Uitgeverij de Fontein lesmateriaal gemaakt voor de groepen 6, 7 en 8. Dit materiaal kun je natuurlijk ook in de Kinderboekenweek gebruiken. Het gratis lesmateriaal kun je tegen verzend- en administratiekosten bestellen op deze site Roald Dahl boeken.

Lees ook: GRIEZELIGE RECEPTEN, KINDERBOEKENWEEK 2017!

Informatie over alle personages

Ben je fan van Roald Dahl? Dan zal deze site over deze schrijver echt iets voor jou zijn. Je vind er het nieuws rondom de boeken van Roald Dahl, je komt van alles te weten komen over zijn boeken, staat een overzicht van alle personages en kun je leren over het leven van Roald Dahl. Ook is er een speciale pagina “Voor scholen” waar je educatief materiaal kunt vinden. Bijvoorbeeld een werkblad waarop je de baard van meneer Griezel kunt tekenen. De baard zit altijd vol met vieze dingen. Het is zelfs mogelijk om de baard uit te knippen, en deze als masker voor te doen.

Let op: vanavond kun je dit boek in een pakket winnen!

Veel plezier met De Griezels!

BewarenBewaren