Je hebt je lokaal al zoveel mogelijk opgeruimd en schoongemaakt, maar je hebt nog een dagje te gaan. Wat nu? Tips voor de laatste schooldag. 

Tips voor de laatste schooldag

Je hebt je lokaal al zoveel mogelijk opgeruimd en schoongemaakt, maar je hebt nog een dagje te gaan. Wat nu? Tips voor de laatste schooldag. 

Tips voor de laatste schooldag

Activiteiten

Scheerschuim

Hoeraaaaa voor scheerschuim. Neem een aantal bussen scheerschuim mee, bijvoorbeeld deze en spuit die leeg op die vieze placemats (niet schoonmaken van tevoren dus). Laat de kinderen lekker kliederen (met een schort aan).
Wist je dat scheerschuim echt een ideaal schoonmaakmiddel is? Je placemats en tafels zijn echt superschoon na dit scheerschuimfeest. Je veegt het schuim met het vuil zo weg met wat water.
Meer tips voor het spelen met scheerschuim.

Speelgoeddag

Laat de kinderen speelgoed of een spelletje van thuis meenemen. Ze vinden het heerlijk om eindelijk eens met hun eigen speelgoed of spel te spelen in de klas. En het laten zien aan je vriendjes is natuurlijk ook fantastisch.

Bingo

Een potje bingo doet het ook altijd goed. Ik verzamel het hele jaar bij de gratis acties van de supermarkten en zet dit aan het einde van het schooljaar in als prijsje. Al doet een sticker of een kaartje het ook heel goed. Bekijk hier een mooie metalen bingomolen.
Bij Gynzy kun je kaarten uitprinten en bingo spelen via het digibord. Voor de kleuters gebruik ik vaak de afbeeldingenbingo in een bepaald thema. Het duurt niet te lang en is goed voor de woordenschat.

Badjes voor het speelgoed

Zet overal emmers en bakken met water neer. Doe er een beetje afwasmiddel in zodat het goed schuimt. Laat de kinderen het speelgoed een badje geven. Ze vinden het heerlijk om met het sop te spelen en je speelgoed, zoals de lego en de duplo wordt lekker schoon.

Schooljaar evalueren

Evalueer samen het schooljaar en sluit goed af.

Schoonmaken

De meeste kinderen vinden het fantastisch om jou te helpen. Geef ze allemaal een poetsdoek (en leer ze hoe ze die goed moeten uitknijpen of gebruik droge doeken) en laat ze overal hun gang gaan.

Tips voor de laatste schooldag

Warm weer

Is het nou echt heel warm de laatste schooldag? Dan heb ik nog 30 ACTIVITEITEN BIJ WARM WEER VOOR BUITEN EN BINNEN voor je. 

Uitzwaaien

Het uitzwaaien aan het einde van de dag is voor een heleboel kinderen een mooi moment. 6 weken vakantie, wow, dat is lang! Je kunt dit op verschillende manier doen.

Uitglijden

Zet een bank van het speellokaal van het raam naar de grond en laat de kinderen het schooljaar uitglijden.

Aftellen

Dit is de favoriet van mijn klas: keihard aftellen tot 0. Aan het einde van het schooljaar kennen de kinderen veel getallen, dus kun je ook eens aftellen vanaf bijvoorbeeld 30 of 100.

Bellen blazen

Blaas de kinderen de vakantie in door bellen naar ze te blazen.

Bekijk hier leuke weggeef bellenblazen

Boog

Maak een mooie boog van versierde stokken of van de leerkrachten en laat de kinderen door de poort hun vakantie in lopen.

Leuke cadeautjes

Altijd leuk om een kleinigheidje aan de kinderen mee te geven aan het einde van het schooljaar.

Speelgoed

De laatste jaren hebben mijn duo en ik een klein speelgoedje mee gegeven met een kaartje eraan: fijne vakantie van de juffen (en dan onze namen). We kochten vaak wat bij de Action of Kruidvat, zoals een boemerang of een autootje.

Bekijk hier uitdeelcadeautjes

Oorkonde

Ik maakte leuke oorkondes, zodat je elk kind een uniek cadeau op hem of haar gericht kunt geven. Printen, naam erop en klaar!

Je hebt heel wat in je mars

Dit jaar kiezen voor de ‘Je hebt heel wat in je mars’. Een leuke kaart, uitprinten op een mooi kleurtje, naam en marsje erop, klaar!

Foto

Trek alle verkleedkleding uit de klas en maak een hele gekke foto met iedereen, hoe gekker hoe beter. Print deze foto voor elk kind uit en geef dit als cadeautje mee. Je kunt er ook een tekstje op schrijven, zoals HET WAS EEN TE GEK JAAR!

Wat is jouw gouden tip voor de laatste schooldag? 

Afbeelding: Shutterstock

Er staan affiliate links in dit blog

BewarenBewaren