Tips om met de klas te stemmen voor de Kinderjury

Tips om met de klas te stemmen voor de Kinderjury

Tot en met 19 april kun je stemmen voor de Kinderjury. Een mooie manier voor leesbevordering in de klas. Ik geef je tips om met de klas te stemmen voor de Kinderjury. 

Tips om met de klas te stemmen voor de Kinderjury

Het stemmen wordt eigenlijk steeds makkelijker. Het kan digitaal en er zijn zelfs leuke Prowise omheen ontworpen.

Lees ook: WINNAARS PLUIM EN KINDERJURY 2016 (MET VLOG)

Digitaal stemmen

Stemmen kan heel makkelijk op de site van de Kinderjury. Je klikt op de grote blauwe knop, filtert eventueel op leeftijdscategorie. Je vult je top 3 in en je klikt op stemmen. Vervolgens vul je je gegevens in en NIET VERGETEN: je klikt op opslaan.

Laat de kinderen in je klas in toerbuurt stemmen op de Kinderjury. Ze hebben hier wel een mailadres voor nodig, maar in de hogere groepen hebben de kinderen dit vaak al wel. Leg de leerlingenlijst bij de computer en laat de kinderen elkaar roepen om te stemmen.

Stemmen op papier

Je kunt ook stemformulieren downloaden en printen voor de hele klas. Maak er een feestje van en doe de envelop met stemformulieren met de hele klas op de post naar

De Nederlandse Kinderjury  2017
Postbus 3704
1001 AM  Amsterdam

Lees ook: TIPS OM HET STEMMEN VOOR DE KINDERJURY TE STIMULEREN

Maar hoe kies je een leuk boek?

Digitale lessen

Het CPNB (de organisator van de Nederlandse Kinderjury) heeft lessen ontworpen rond het stemmen. In de lessen laat je zien dat je verschillende soorten boeken kunt ontdekken, hoe je genoeg kunt lezen en er plezier in kunt houden.

De lessen zijn in Prowise gemaakt, hier kun je een gratis account voor aanvragen.

Nieuws

Op de site van de Kinderjury vind je ook leuke nieuwtjes, zoals de acties die de Sentaasleden ondernemen. Leuk om met de klas te volgen.

Promotie

En natuurlijk moet ik ook even aan promotie doen, sorry daarvoor ;). Maar Jozua vertelt je ook hoe je kunt stemmen :).