Middelburg

Tips om met een kind in Middelburg te doen

Met srpsr.me mochten we een weekend naar Middelburg. Op social media vroeg ik om tips om met een kind in Middelburg te doen en een aantal daarvan is gelukt. We hebben zelf ook leuke plekken gevonden. 

Tips om met een kind in Middelburg te doen

Middelburg Winterstad

Middelburg Winterstad

Als je deze kerstvakantie nog naar Middelburg gaat, is de Winterstad er nog. De schaatsbaan op de markt is tot en met 15 januari op de markt in Middelburg. Ook zijn er allerlei activiteiten in de Winterstad. De speciale Oud-Hollandse wintermarkt is er zelfs tot en met 30 december.

Lees ook: GEZIN WEEKEND WEG MET SRPRS.ME

Eten

Er zijn verschillende leuke eettentjes en restaurants in Middelburg. Natuurlijk hebben wij er een aantal getest ;).

De Vliegenier

De Vliegenier

Vrijdagavond kwamen we als eerste bij De Vliegenier aan de Pottenmarkt. Heerlijke twisterfriet en een goede burger. Onze peuter genoot van zijn kindermenu met goede frietjes en nuggets. Het toetje, appeltaartje anders, was ook heerlijk. De bediening was heel vriendelijk tegen onze peuter en hij kon fijn overal rondlopen.

The Honeypie

The Honeypie

Een echte aanrader voor (voornamelijk vrouwen en) kinderen is de Honeypie. Heerlijke taartjes en onbeperkt koffie of thee in leuke Oud-Hollandse kopjes.

Honeypie

Omdat ik niet kon kiezen, kozen we voor de proeverij. Hier aten we met z’n drieën van en dat was ruim voldoende. Wat een heerlijkheid!

Speelhoek Honeypie

Er waren twee leuke speelhoeken in de Honeypie voor kinderen. Een met krijtborden en leuke bordjes om foto’s te maken en een hoekje met een groot scherm om films op te kijken. Ook waren er diverse spellen om aan tafel te spelen. Hier had ik me wel de hele middag kunnen vermaken ;).

Mini Mundi

Mini Mundi

De grootste aanrader om met kinderen te doen is het mini pretpark Mini Mundi. Dit is het voormalig Miniatuur Walcheren en dat is nog goed te zien. Zeker met het wintertarief van nu is het een leuk, goedkoop uitje.

Mini Mundi

Er is een leuk miniatuur park aangelegd met allerlei plaatsen in Middelburg. Onze peuter kon zelf op de knopjes drukken, waardoor er van alles bewoog en ging spelen.

Mini Mundi attracties

Ook zijn er attracties die nu alleen open zijn bij goed weer. Onze peuter was een van de weinige kinderen in het park, dus kon hij bijna overal in. Alleen voor de achtbaan waren meer volwassenen nodig, dat vond hij wel jammer. Maar de andere attracties waren gelukkig ook erg leuk.

Binnen lijkt het op Ballorig, maar het is op een fijne manier opgezet. Onze peuter heeft er heerlijk gespeeld.

Ben jij wel eens in Middelburg geweest?