Tips voor op het potje gaan

Tips voor op het potje gaan

Onze dochter is tweeënhalf jaar en kreeg steeds meer interesse in het toilet, tijd voor zindelijkheidstraining dus! Maar hoe pak ik dat aan? Met winactie voor Zoocchini oefenbroekjes! Tips voor op het potje gaan.

Tips voor op het potje gaan

Onze dochter wilde steeds vaker met ons mee naar de wc omdat ze nieuwsgierig was naar wat daar gebeurde. Dus hoppa, het potje erbij gepakt. Maar dat vond ze eerst nog niet zo’n goed idee. Wat moest ze daar nou?

Tot ik een boek aan haar voorlas over hoe dat dan gaat en wat je doet op het potje. Onze peuter vindt boekjes lezen erg leuk, dus voorlezen ging prima. En ja hoor, ze ging zitten op het potje. Maar er kwam nog niks… Dat duurde ongeveer een maand en toen kwam het eerste plasje, we beloofden haar een snoepje, dat dan weer wel ;). Inmiddels gaat ze regelmatig op het potje, komt er niet altijd iets, maar steeds vaker ook wel. En trots dat ze dan is!

De volgende stap zijn de oefenbroekjes van Zocchini die je ook kunt winnen onderaan het blog. Ze vindt ze nog een beetje spannend, maar ik hoop dat we met dit mooie weer ermee kunnen oefenen! Ze wil de broekjes nu af en toe aan, zodat ze het beter leert voelen als er een plasje of poepje aan komt.

Je vindt ook tips om zindelijk te worden voor peuters in het blog van Yvonne. En zindelijk worden voor het naar school gaan. 

Zoocchini oefenbroekjes

Deze broekjes kun je winnen! De oefenbroekjes van Zoocchini hebben een dikke laag dubbelzijdig badstof tussen de lagen van katoen. Deze onzichtbare absorptielagen zorgen ervoor dat kleine ongelukjes, die vooral in het begin gebeuren, worden opgenomen. Dus je kind kan een broek aan over het onderbroekje, waardoor die broek niet meteen helemaal nat is.

oefenbroekjes van Zoocchini

Voor onze dochter koos ik de Safari broekjes uit, bekijk ze hier. Ze was meteen helemaal enthousiast toen ik het pakje opendeed. Ze wilde meteen de olifant over haar luier heen aan. Later probeerde ik het ook na haar slaapje in plaats van de luier aan te doen. Maar ze vond het nog een beetje gek zitten, dus wilde ze het weer uit en de luier aan.

Nu wil ze af en toe wel een onderbroekje aan, vooral met het warme weer. Eerst andersom, want het dier wilde ze natuurlijk ook zien, maar nu ook zoals het hoort. Ze heeft er ook een keer in geplast, zonder dat meteen alles helemaal nat werd. Dus zo kan ze wel oefenen.

Zindelijkheidstraining gaat dan ook in stapjes en kost tijd, dus ik wil het niet forceren, maar wel vast de winactie online zetten. Ik hoop dan ook dat ze ze snel zal dragen met het mooie weer.

De broekjes zijn dus ook eigenlijk bedoeld om ongelukjes op te vangen als je kind zindelijk wordt. Als het dus aangeef te moeten, maar het af en toe nog eens vergeet. Dan worden de eerste druppels goed opgevangen.

oefenbroekjes van Zoocchini

Natuurlijk heb ik dat wel even uitgeprobeerd. Niet met plas, maar met water ;). Het broekje neemt de druppels goed op waardoor niet meteen de hele broek nat is, maar alleen het onderbroekje. Die kun je dan makkelijk vervangen. Ook handig voor kinderen die naar de opvang gaan of net naar school, zodat de eerste ongelukjes opgevangen worden. Je hebt ze in allerlei soorten en in twee maten: 2-3 jaar en 3-4 jaar. De broekjes vallen ruim. Onze dochter kan die van 2-3 jaar prima hebben.

Kijk onderaan het blog voor de winactie. 

Boeken over het potje

We begonnen dus met het potje neerzetten en boeken voor te lezen over op het potje gaan. We zijn dus nog vrij in het begin van het proces. Interesse wekken voor het potje en steeds vaker laten gaan. Maar wat zijn dan leuke boeken?

Mikkie en het grote rode potje

Mikkie en het grote rode potje

Dit is mijn favoriet, er wordt namelijk precies uitgelegd wat er gebeurt. Mikkie speelt en ineens is zijn broek nat. Wat is er gebeurd? De volgende keer dat hij speelt, voelt hij dat er een plasje aankomt, rennen! Hij is op tijd en zijn hele familie juicht. Het boek is dus heel herkenbaar voor peuters. Extra leuk: er zit geluid bij, dus als Mikkie plast hoor je dat bijvoorbeeld en het juichen natuurlijk ook.

Bekijk het boek hier

Ik ga!

Ik ga!

Ik ga! gaat over een vogeltje dat het op een dag zeker weet: “Ik ga!” Van zijn familie krijgt hij allerlei spullen. Van mama een trui, papa geeft een zaklamp mee, oma koekjes en opa een pet tegen de zon. Als hij bepakt en bezakt verder loopt komt hij bij de deur. En waar eindigt de reis op het einde? Precies, op het potje in de badkamer. Een grappig boek over de reis naar het potje toe. Je kunt het boek dus vooral voorlezen als je het potjesbezoek luchtig wilt houden. Met humor bereik je veel.

Bekijk het boek hier

Kas op het potje
Kas op het potje

Clavis heeft veel leuke én herkenbare boeken over op het potje gaan, zoals deze: Kas op het potje. Kas krijgt een onderbroek en een rood potje en leert wat hij daarmee moet doen.

Bekijk het boek hier

WIN

Je kunt een set van de oefenbroekjes winnen! Kijk op de site welke variant je wilt hebben en geef dat hieronder (op de site) door als reactie. Woensdag 1 juli mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog

Gerelateerde berichten