tiptoi®: werken aan woordenschat

tiptoi®: werken aan woordenschat

tiptoi® is een interactieve stift waar je verschillende boekjes bij kunt kopen. Ik ontving een starterset en een set om de dieren te ontdekken. Het bleek dat je heel goed de woordenschat kunt trainen met tiptoi®.

tiptoi®

tiptoi® is een interactieve stift waarmee je plaatjes of teksten aan kunt raken. De stift laat dan een geluid horen, dat kan een verhaaltje, een liedje of informatie zijn. Je kunt een spelletje spelen, muziek of geluiden horen of luisteren naar een informatieve tekst. Het assortiment rond de tiptoi® stift wordt steeds uitgebreid waardoor je veel mogelijkheden hebt. Dit is er ook voor verschillende leeftijden.

tiptoi® voor 3+

Speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar kreeg ik de volgende producten: Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’ en Dieren ontdekken, rangschikken en tellen. Hierdoor kun je jong beginnen met de stift en het mee laten groeien met je kind. Zo is er een kennisspel voor oudere kinderen over het lichaam en een boek over dino’s. Er is ook een leuke startersset met nijntje.

tiptoi® Starterset prentenboek Bij ons thuis

tiptoi® Starterset prentenboek Bij ons thuis

Met dit boek kun je heel goed de woordenschat trainen blijkt. Ik had vaak het thema Thuis als een van de eerste thema’s bij de kleuters. Zeker als er veel kinderen van verschillende afkomsten in mijn klas zaten. Leuk en interessant om over de verschillen en overeenkomsten te praten, zeker ook in de gouden weken.De stift vertelt van alles over in en rond het huis. Over de familie met ook neven en nichten en bijvoorbeeld alle attributen die je in de keuken gebruikt. De pen zit al automatisch bij dit pakket en is dus ook voor de andere spellen en boeken te gebruiken.

tiptoi® Starterset prentenboek Bij ons thuis

Je kunt het goed inzetten in de klas, kinderen kunnen er makkelijk en snel zelf mee werken. Zeker een aanrader als je kinderen in de klas hebt die de taal nog niet machtig zijn. Met de stift kunnen ze zelf werken aan hun woordenschat. Je kunt er namelijk ook een koptelefoon op aansluiten, dus hoeft het qua geluid geen belemmering te zijn in de klas.

Een nadeel vind ik wel dat de liedjes niet lekker lopen qua taal in dit boek. Die zou ik dan ook niet aanraden voor de woordenschat, want dan wordt de uitspraak op een verkeerde manier aangeleerd.

Bestel of bekijk het hier.

tiptoi® spel Al mijn dieren

tiptoi® spel Al mijn dieren

Met het tiptoi® spel Al mijn dieren leren de kinderen van alles over dieren die dicht bij hen in de buurt staan. De dierengeluiden, de jongen, wat de dieren eten en tellen en rangschikken van dieren zoals een hond, konijn en een vos. De kinderen leren de getallen 1 t/m 10 en allerlei weetjes over de dieren. Hier zit geen stift bij, maar dit laad je heel snel en eenvoudig via je laptop of pc.

Ik zou dit inzetten bij het thema lente of dieren op de boerderij. Ook hier kunnen de kinderen weer makkelijk zelfstandig aan de slag.

Ik vind het wel onhandig dat er zoveel puzzelstukjes zijn. Als je ze allemaal wilt gebruiken, wat bij sommige spellen wel moet, heb je veel ruimte nodig en is het behoorlijk wat uitzoekwerk. Onze kleuter laat het liefste alle puzzelstukken in de doos en kiest dan een dier uit waar hij meer over wilt weten. Hier zoekt hij dan alle puzzelstukjes bij.

Bekijk of koop het spel hier.

Bekijk ook: REVIEW TIPTOI PAARDRIJ-SET