Toen het oorlog was, 1939-1945 WIN

Toen het oorlog was, 1939-1945 WIN

Vandaag mag ik een heel bijzonder én belangrijk boek weggeven: Toen het oorlog was, 1939-1945. Ik wilde het meteen hebben toen ik het voorbij zag komen en het is nog mooier en dikker dan ik had verwacht. Je kunt een van de twee exemplaren winnen!

Dit boek moet echt in elke school en het liefst ook in elke bovenbouwklas staan. Het is zo mooi vormgegeven en de inhoud is echt helemaal op kinderen gericht. Zeker belangrijk aankomend jaar, als de bevrijding alweer 75 geleden was.

Kinderen kunnen erin grasduinen, als leerkracht kun je verhalen vertellen uit het boek en het staat vol weetjes die ik ook nog niet wist. Ik ben echt enthousiast, zeker omdat het soms een moeilijk onderwerp is om over te praten. Hier is heel goed over nagedacht.

Bekijk het boek hier. 

Toen het oorlog was, 1939-1945

Toen het oorlog was, 1939-1945 is een informatief boek over WOII. Het laat niet alleen de oorlog zien, maar juist ook hoe het in Nederland was ten tijde van de oorlog. Er staan veel persoonlijke verhalen in onder het kopje Hij (of zij) was erbij.

Het is voor kinderen vanaf 10 jaar, maar natuurlijk ook nog in het voortgezet onderwijs van belang. Het is geschreven door de schrijvers van Patsboem! educatief die ik ook graag volg, ze maken bijvoorbeeld toffe nieuwsbrieven.

Hoe lees je?

In het boek word je direct aangeraden om te starten met het eerste hoofdstuk. Hierin worden de belangrijkste vragen en woorden beantwoord en uitgelegd. Vervolgens kun je in het boek grasduinen en bladeren. Het staat vol historisch fotomateriaal, maar ook illustraties, zodat de verhalen en de uitleg meteen duidelijk wordt.

Tijdlijn

Toen het oorlog was tijdlijn

Zelf vind ik de tijdlijn erg handig die vrij vooraan in het boek staat. Hierin lees je wanneer wat gebeurde in de oorlog en kun je altijd naar terugkijken bij het lezen van de verhalen.

Hoofdstukken

Het is opgedeeld in hoofdstukken met thema’s, zoals de belangrijke namen van de oorlog, vechten, de techniek, maar ook overleven en over de dieren tijdens de oorlog. De gruweldaden worden niet vermeden in het hoofdstuk moord. Hier zijn wel hele mooie en duidelijke keuzes gemaakt wat je wel en niet in het boek terugziet. Maar de uitleg over bijvoorbeeld de concentratiekampen is duidelijk. Ik denk ook dat het boek alle kinderen zal aanspreken. Voor iedereen zijn verhalen te vinden die hen aanspreken of waarbij ze zich kunnen inleven.

Toen het oorlog was

WIN!

Ik hoef niet meer duidelijk te maken dat ik heel enthousiast ben over dit boek. Je moet het echt hebben! Van de uitgever, Gottmer, mag ik dan ook maar liefst twee exemplaren weggeven! Laat hieronder een reactie achter als je mee doet. Maandag 25 november mail ik de winnaars.

Bekijk het boek hier.