Toen rups een vlinder werd WIN

Toen rups een vlinder werd WIN

Heb je thema kriebelbeestjes in de klas? Dan is Toen rups een vlinder werd een leuk boek om erbij te pakken. Vol versjes en korte verhalen over beestjes in de tuin. Je kunt het winnen.

Toen rups een vlinder werd WIN

Op een vroege morgen zit Rups in zijn coconnetje zit te wachten tot hij een vlinder wordt. Hij ontmoet Eendagsvlieg. Zij is net aan de eerste en laatste dag van haar leven begonnen en heeft geen tijd om met hem mee te wachten. Eenmaal uit zijn cocon gekropen wil Vlinder dolgraag aan Eendagsvlieg laten zien hoe mooi hij is geworden. Maar waar is ze? Vlinder gaat op zoek naar Eendagsvlieg en komt op zijn zoektocht langs allerlei andere kriebelbeestjes. Oorwurm, die een nieuwe naam wil. Je ziet de wonderlijke blik van Torretje, ga mee op kriebelig avontuur met de Eikenprocessierupsen. En wanneer Glimworm zijn lichtje uitdoet, is het ook voor jou tijd om te gaan slapen…

Bekijk het hier.

Bette Westera schrijft verhalen, gedichten en liedjes voor kinderen vanaf de peuterleeftijd. Haar (prenten)boeken vallen regelmatig in de prijzen. Zo wonnen Doodgewoon en Uit elkaar ieder een Gouden Griffel. Inmiddels is haar werk in vele talen vertaald.

Naomi Tieman schrijft en vertaalt boeken voor kinderen van alle leeftijden, van prentenboeken en voorleesverhalen tot spannende avonturenboeken. Met Bette Westera samen maakte ze eerder het met een Vlag en Wimpel bekroonde Dat zou ik nooit doen!

Djenné Fila studeerde cum laude af aan de AKV I St. Joost in Breda en won de Boekieboekie StArt Award publieksprijs. Haar stijl wordt omschreven als poëtisch, fantasierijk en speels. Eerder illustreerde ze voor uitgeverij Volt De vuurvogel, waarvan de prenten geselecteerd werden voor de Biennial of Illustrations Bratislava 2021.

Wat vind ik?

Toen rups een vlinder werd

Het boek is prachtig geillustreerd, vooral op de vuurvliegjes ben ik een beetje verliefd. Ik las het boek met onze peuter van 3,5, maar voor haar is het nog wel wat abstract. Het is meer om voor te lezen aan sterke kleuters die de taal ook begrijpen. Er staan zinnen in als Vanmorgen is Glimworm gestorven. Dit begrijpen jonge kleuters waarschijnlijk niet en moet je aan wat oudere kleuters vaak ook nog uitleggen. Ik vind het wel weer echt geschikt om voor te lezen aan groep 3. Het is fijn om er steeds een stukje uit voor te lezen, wat ook goed kan door de versjes en verhalen die door elkaar staan.

Er staan veel illustraties “los” in die je wel heel goed met kleuters kan bespreken.

Bekijk het hier.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 28 september mail ik de winnaars.