ToothCamp

ToothCamp: gratis schoolreisje voor groep 8

ToothCamp wil leerlingen van groep 8 op een leuke manier informeren over hun mondgezondheid en hen stimuleren hier goed mee om te gaan. Ze kunnen gratis deelnemen aan spannende chemische proeven tijdens een middag vol beeld, muziek en veel humor. 

ToothCamp

ToothCamp is een Theatraal Informatief Evenement over mondgezondheid. Tijdens ToothCamp wordt  motiverende en stimulerende tandheelkundige informatie voor kinderen van 11 & 12 jaar gepresenteerd. Het doel is bij deze leerlingen positieve motivatie op te wekken voor de verzorging van hun eigen mond door middel van humor, spanning en verrassingen. ToothCamp wil aan deze groep nuttige informatie overbrengen, maar de kinderen vooral óók een grappige, prikkelende en hier en daar spannende middag bieden. Dat werkt voor deze leeftijdsgroep!

Gratis

De entree van dit leuke evenement is gratis dankzij de medewerking van diverse beroepsverenigingen, organisaties en een grote groep vrijwilligers. Het wordt onder meer ondersteund door de KNMT en NVM.  Vervoer er naar toe regel je als school zelf, maar er is eventueel sponsoring mogelijk.

ToothCamp

Wanneer

Donderdag 8 februari bij de Universiteit Groningen
Donderdag 8 maart in de Amsterdam RAI
Dinsdag 20 maart in de Brabanthallen Den Bosch
12:00 uur Aanvang
14:00 uur einde theater
15:00 uur ruime uitloop voor wie langer wil blijven
Geschikt voor leerlingen uit groepen 8 met hun begeleiders. Ouders zijn meer dan welkom!

Wat ga je doen?

Met natuur- en scheikunde proefjes ontdekken hoe sterk porselein is en hoe gevoelig het is voor zuur. Ervaren hoe een lolly smaakt als je een kunstgebit hebt. Een QR scan laat door infrarood licht zien waar de leerlingen altijd vergeten te poetsen. Ze mogen zelf een tandartsboor bedienen, een levensgrote kies beschilderen en genieten van theater, muziek en spelletjes. Wie weet gaan ze een POETSZINGRECORD neer zetten!
Er zijn ook diverse wedstrijdelementen zoals de ToothCampquiz, het mooiste Moodbord en de Thuisselfie op 20 maart. De winnende groep 8 mag naar NEMO, er is iets voor de school te winnen en diverse poetspakketten.

Waarom?

Vooral pubers scoren steeds slechter op het gebied van mondhygiëne, terwijl op deze leeftijd het volwassen gebit nog in de maak- en juist kwetsbaar is. Het gevolg is cariës, tanderosie en het verlies van tanden. Met deze middag hoopt ToothCamp de leerlingen te motiveren hun gebit goed te onderhouden.

Het lijkt mij een leuk evenement om naar toe te gaan met groep 8. Zeker omdat het gratis is!

ToothCamp

Aanmelden

Scholen die zich willen aanmelden kunnen dat doen door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld dan de naam en contactgegevens met het aantal leerlingen waar je mee wilt komen. Je krijgt dan een definitieve bevestiging en materiaal om u op deze middag voor te bereiden in de klas en ook gesprekstof voor onderweg.
Kijk voor meer informatie op de site van ToothCamp.
Dit is een #jufmaikeadd 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren