Top 10 educatieve uitjes kerstvakantie

Het is bijna kerstvakantie, heerlijk! De tijd om er lekker op uit te gaan. Doe je voordeel met de top 10 educatieve uitjes kerstvakantie. Veel plezier en fijne vakantie! 

Top 10 educatieve uitjes kerstvakantie

Top 10 educatieve uitjes kerstvakantie

1. Nemo

Voor mij duidelijk op nummer 1: Nemo in Amsterdam. Een dag vol wetenschap en techniek, maken ze helemaal waar. De museumkaart geldt er zelfs! Ik vind het vooral fantastisch dat de kinderen zoveel zelf kunnen ervaren in het museum. Door het zelf te doen, leren ze ontzettend veel over techniek. Er zijn verschillende, leerzame tentoonstellingen. Tijdens de kerstvakantie is er een leuk programma met onder andere tekenen met licht.

2. Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een thuiswedstrijd voor mij, we komen er dan ook geregeld. Zeker, omdat ook hier de museumkaart (echt een aanrader!) geldt. Ze hebben niet alleen tentoonstellingen, maar ook een leuke speeltuin en interactieve onderdelen in de treinen. Heerlijk voor kinderen dus! Tijdens de kerstvakantie is er een speciaal Winter Station met een ijsbaan en een carrousel.

3. Geofort

Ik kende het niet, maar voor de echte avonturier ziet het er veelbelovend uit, Geofort. En wederom gratis entree met de museumkaart. Kinderen leren ontzettend veel over de natuur en aardrijkskunde met kaarten en navigatie. In de kerstvakantie is het speciale geolab ook op woensdag open.

4. Naturalis

Natuurlijk kan het favoriete museum van Freek Vonk niet ontbreken. In Naturalis leren kinderen van alles over de dieren die er waren en nog zijn. De kerstvakantie staat in het teken van dinosaurussen. Voor elk kind fascinerend. Bouw bijvoorbeeld je eigen T-rex in de vakantie.

5. Science Center

In het Science Center in Delft zie je welke ontwikkelingen er op TU Delft gaande zijn. Je kunt een dagje onderzoeker zijn. In de kerstvakantie zijn er fantastische technische workshops te volgen voor kinderen.

6. Archeon

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Dan moet je echt naar het Archeon. De prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen zijn te zien. Deze winter zijn er leuke activiteiten, zoals een ijsbaan, verschillende buffetmogelijkheden

7. Museonder

Een echt museum om over de grond en onder grond te leren: Museumonder in het prachtige Park Hoge Veluwe. Letterlijk onder de grond neem je een kijkje onder de grond. Je ziet bijvoorbeeld een wortelstelsel van een hele oude boom en een waterlaboratorium. In de kerstvakantie kun je uilenballen uitpluizen.

8. Watermuseum

In het Watermuseum in Arnhem leer je, vanzelfsprekend, alles over dijkbeheer, grondwater en het watergebruik in Nederland. De kinderen mogen vooral veel zelf doen en ervaren, heerlijk! In de kerstvakantie kunnen kinderen zelf gel en shampoo maken.

9. Museum Boerhaave

Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde. In de kerstvakantie zijn er leuke extra activiteiten, zoals zelf hoestdrank maken of kookwetenschapsessie met Pierre Wind.

10. Wereldpaviljoen Steyl

In Limburg vind je Wereldpaviljoen Steyl. Voor een klein prijsje maak je kennis met verschillende culturen. Zo is er een dorp nagebouwd in de sfeer van Nicaragua. Het is elke zondag en woensdag open.

Er zijn waarschijnlijk nog veel meer leuke uitjes voor in de kerstvakantie. Zet ze hieronder en breng anderen op ideeën.