Top 10 prentenboeken van Juf Inger

Juf Inger is bekend van de leuke site jufinger.nl boordevol tips voor leerkrachten van de midden- en bovenbouw. Ook zij maakte haar top 10 prentenboeken 

In mijn boekenkast staan vooral heel veel kinderboeken en een deel daarvan zijn prentenboeken. Voor mijn prentenboeken top 10 heb ik een blik in mijn eigen boekenkast geworpen en daarbij gekeken in mijn lijst op Goodreads. Van een aantal boeken wist ik vooraf al dat ze op deze lijst zouden komen, maar juist die laatste paar plaatsen vullen was erg lastig. Uiteindelijk zijn het deze 10 geworden.

 1. Ik wil de maan – Jonathan Emmett en Vanessa Cabban
  Dit boek ontdekte ik op de pabo en stond binnen een week in mijn boekenkast. De tekeningen, het verhaal, alles vond en vind ik mooi aan dit prentenboek. De andere boeken van Jonathan Emmett heb ik ook allemaal aangeschaft, maar dit deel is wel echt het mooiste.
 1. De poepfabriek – Marianne Busser & Ron Schröder
  Geweldig grappig. Mijn leerlingen in groep 5/6 en ik hebben vorig schooljaar echt genoten van dit boek.
 2. Sinterklaas – Charlotte Dematons
  Echt een prentenboek. Ik kan wel blijven kijken naar die prachtige platen en op zoek gaan naar de kleine details zoals de witte kat die op iedere bladzijde terugkomt.
 1. Stoeprand…Stop! – Dick Bruna
  De boeken over Nijntje zijn geweldig, maar dit boekje hadden wij vroeger thuis en ik weet nog steeds dat je goed moet stoppen bij een stoeprand. Leerzaam en leuk.
 2. Tim op de tegels – Tjibbe Veldkamp
  Dit boek las ik voor de boekenbingo 2016 en ik heb het daarna nog een keer gelezen, omdat ik pas aan het einde doorkreeg hoe geweldig het verhaal en de tekeningen in elkaar zaten. Geweldig hoe Tim zich goed aan de regels houdt en toch zo’n fantastisch avontuur beleeft.
 3. Aadje Piraatje – Marjet Huiberts
  Ook dit boek las ik voor de boekenbingo 2016. Het is een wat dikker prentenboek met meerdere verhalen, maar allemaal even leuk. De een grappig, de ander een beetje gek en weer ander juist een beetje vies.
 4. Agent en Boef – Tjibbe Veldkamp
  Prachtige tekeningen en een superleuk verhaal. Een prentenboek vol met verrassingen die ik vooraf niet had verwacht. Vooral de laatste zin is fantastisch.
 5. Monkie – Dieter Schubert
  Een al wat ouder prentenboek, maar nog steeds heel mooi. Ook een echt prentenboek, want het verhaal moet je er zelf bij verzinnen. Tijdens het lezen heb ik echt meegeleefd met het jongetje en zijn kwijtgeraakte aapje.
 6. Ze lopen gewoon met me mee – Margaret Mahy
  De fantasie van ieder kind, ineens een dier dat zomaar met je meeloopt.10. Boer Boris – Ted van Lieshout & Philip Hopman
  Het prentenboek dat ervoor zorgde dat ik fan werd van Boer Boris en sindsdien alle delen wil lezen. Niet teveel tekst, uitnodigend tot tellen en mooie gesprekken.

Wil je ook jouw prentenboek top 10 op de site? Mail naar info @ jufmaike.nl