Top 10 prentenboeken van juf Jessy

Juf Jessy heeft een leuke website met diy, tips, zelfgemaakt lesmateriaal en blogs. Ook zij maakte haar top 10 prentenboeken. 

Top 10 prentenboeken van juf Jessy

1. Mijn absolute favoriet is: Rupsje Nooitgenoeg

Als kind vond ik dit zo’n leuk boek, dat ik het keer op keer wilde lezen en bekijken en nog steeds als ik hem tevoorschijn haal krijg ik dat gevoel. Die heerlijkheden die het rupsje allemaal opeet aan het einde van het boek, ze zien er nog net zo verrukkelijk uit als toen, 100.000 jaar geledenJ En je kunt er ook zoveel van leren, de dagen van de week, tellen, de cyclus van een vlinder, echt top!

2. De boeken van ‘agent en boef’ 

Ik vind ze allemaal zo leuk! En als een boek leuk is voor jezelf dan is het gewoon nog leuker om het voor te lezen. En na een paar keer lezen vallen er toch altijd nog weer nieuwe dingen op in de prenten, zo gaaf vind ik dat

3. Het boek Sinterklaas ( van Charlotte Dematons )

Ik vind het zo prachtig! Alle prenten in dit boek spreken zo tot de verbeelding, geweldig!

4. Nog een boek van Charlotte, Ga je mee?

Het vertelt een verhaal over een jongetje die een boodschap moet doen voor zijn moeder en daar een levensgevaarlijk pad voor af moet leggen, de prenten die ze erbij gemaakt heeft zijn werkelijk waar fantastisch, mijn zoon en ik smullen er iedere keer weer van.

5. Het boek ‘over een kleine mol, die wel eens wilde weten…

Deze vind ik ook zo heerlijk om voor te lezen! En dan het liefst zo smeuig mogelijk! Dan zie je de kinderen aan wie je het voorleest echt griezelen van het idee van poep op je hoofd, hahaha

6. Bang mannetje

Ik kwam er mee in aanraking op een kleuteruniversiteit inspiratiedag. Het is gewoon geweldig. Over een bang jongetje, die toch over z’n angsten heen weet te komen op een wel heel bijzondere manier.

7. Kikker is verliefd.

Over kikker, die verliefd is op eend, oohhh ik hou er zo van! Iedere keer weer smelt ik weg als hij vertelt over z’n hartje dat van boemboemboem doet, een favoriet!

8. Rambamboelie

Een boek over een hondje dat niet meer kan blaffen en naar de dierenarts wordt gebracht, maar telkens krijgt hij niet het goede middel en komt er een ander dierengeluid uit zn bekje. Schattig boek, maar ook heel grappig.

9. Het boek zonder tekeningen

Eigenlijk geen prentenboek, maar zo moet je m wel lezen, hilarisch is het gewoon! Ik ken het boek pas echt heel kort, maar wat een topper is dit! Alle kinderen reageren er even hysterisch op, fantastisch!

10. De mooiste vis van de zee

Een prachtig boek. Gewoon een klassieker, over trots, jaloezie, eenzaamheid en delen.

Kijk ook eens op de site van Jessy. Ik beantwoorde daar vijf vragen in een interview. 

Ook mee doen met jouw prentenboek top 10? Stuur me jouw top 10 naar info @ jufmaike.nl