Top 6 schoolmerries

Je kijkt op de klok. Wat?! Al 9.00 uur? Je hebt je verslapen. OP JE EERSTE SCHOOLDAG! Je snelt uit bed en probeert, terwijl je de trap af rent, je broek aan te trekken. Je struikelt over de linkerpijp en klettert naar beneden. Dan word je wakker. Top 6 schoolmerries

Je kent het wel. De eerste schooldag komt eraan. De nacht ervoor slaap je slecht en al nachten van tevoren komen de schoolmerries voorbij.

Top 6 schoolmerries

1. Verslapen

Wat?! Al 9.00 uur? Je hebt je verslapen. OP JE EERSTE SCHOOLDAG! Had niet even iemand kunnen bellen? Je snelt uit bed en probeert, terwijl je de trap afloopt, je broek aan te trekken. Je struikelt over de linkerpijp en klettert naar beneden.

2. Klas vol apen

Vrolijk stap je de nieuwe klas in. Daar zijn we dan! Je kijkt eens goed om je heen naar de nieuwe kinderen in je klas.
Dan ploppen je ogen uit hun kassen. JE HEBT EEN KLAS VOL APEN!
Er hangen er drie in de gordijnen. Een vierde probeert de anderen uit het gordijn te schudden en trekt zo hard dat het doek volledig scheurt. Twee trekken je computer uit elkaar. Drie verbouwen je bureau. En de rest springt over de tafels waardoor ze allemaal omvallen. CHAOS!

3. Propvolle klas

Je staat bij de deur van je nieuwe klas. Je straalt, klaar voor de nieuwe kinderen. Een voor een geef je ze een hand. Maar het handen schudden houdt niet op. Kind na kind geef je een hand, maar ze blijven maar komen. Je bent allang de tel kwijt geraakt en de namen onthouden lukt al helemaal niet meer. Hoeveel kinderen komen er eigenlijk in je klas? Je kijkt naar links en ziet de kinderen als sardientjes op elkaar gepakt staan. Een aantal probeert met z’n drieën op een stoel te zitten. Hoe ga je dit doen in je kleine lokaal? 

Schoolmerrie

4. Lege klas

De week voor de eerste schooldag heb je hard gewerkt om de klas netjes en mooi te krijgen. Alles staat klaar, de kinderen en jij kunnen beginnen. Thuis heb je nog even  flitsende lessen voorbereid in Prezi.
Maandagmorgen ga je al vroeg naar school. Fijn op je gemak de laatste spulletjes klaarleggen. Je komt je lokaal in en ziet… niets. Het hele lokaal is leeg. Geen tafels, geen stoelen, geen materiaal, geen digibord. Helemaal niets. Waar zijn alle spullen gebleven?

5. Naakt

Je bent vroeg op school voor de laatste dingetjes op je eerste schooldag. Je merkt niet dat je je jas (zo’n lange, tot op je enkels) nog aan hebt. Als je samen met de kinderen in de kring zit, vraagt een leerling ‘Waarom heb je eigenlijk je jas nog aan?’ Je trekt je jas uit en alle kinderen beginnen te lachen. Blijkbaar ben je vergeten kleding aan te trekken.

6. Niemand luistert

Je hebt een hele leuke kennismaking voorbereid voor de klas. Iedereen zit in de kring en praat nogal luidruchtig met elkaar. Je geeft het stilteteken en verwacht dat een paar kinderen al snel klaar gaan zitten.
Niemand.
Dan probeer je te zingen dat je wil beginnen, maar je komt er amper bovenuit.
Uit pure wanhoop schreeuw je: ‘EN NU ALLEMAAL STIL, IK GA BEGINNEN!’ maar nog luistert er niemand. Wat nu? 

Nummer 1 heb ik al meerdere keren gehad in de vakantie. Spannend hoor, een nieuwe school. Nummer 6 komt bij mij ook regelmatig door het schooljaar heen terug.
Welke schoolmerrie ken jij?

Succes als je weer mag beginnen!