Trice WIN

Trice WIN

Vind je woordspelletjes leuk? Met Trice daag je jezelf en je tegenstander uit om zoveel mogelijk woorden te maken met de letters van de dobbelstenen. Ik gebruik het regelmatig tijdens mijn spellingles en dat vinden ze moeilijk, maar wel heel leuk. Je kunt het winnen.

Trice

Houd je van Scrabble? Met Trice moet je niet één woord bedenken, maar zoveel mogelijk! Het is een snel, leuk spel waarbij je het opneemt tegen je medespelers terwijl je je hersenen flink traint. Eén speler gooit de groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). Dan start het spel voor alle spelers. Hoeveel woorden kunnen jullie opschrijven binnen één minuut? Per woord krijg je één punt. Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is de winnaar.

Er zitten verschillende moeilijkheden in het spel: korte woorden met 4-5-6 letters, maar ook lange woorden met 6-7-8 letters. Er moeten zoveel letter in als op de dobbelsteen en dat maakt het zo uitdagend. Ik moet zeggen dat ik niet zo snel op woorden kom, maar daarom is dit spel ook leuk om alleen te doen. Kun je jezelf trainen in zoveel mogelijk woorden opnoemen.

Bekijk het spel hier.

Trice

Spellingsles

Ik gebruik de dobbelstenen tijdens de spellingsles. Elke dag staat er een spellingsprobleem of bepaalde regel centraal. Afgelopen week was dat de c in groep 6, die kan klinken als een k of een s. De woorden moesten dus met de c zijn, het mocht ook in het woord zitten. Vervolgens dobbelden we een letter erbij. En dan een woord bedenken én goed opschrijven. Een dubbele opdracht dus eigenlijk en dat vonden ze moeilijk! “Mogen we in het werkboek werken juf?” hoorde ik dan. Maar als er een woord werd bedacht straalden ze van oor tot oor, dus de succeservaringen waren ook erg leuk. Ik ga het vaker inzetten en dan denk ik dat het steeds makkelijker wordt. De volgende keer maken we de woorden samen en nemen zij het over op hun wisbordje.

Maar ook in de onderbouw zou je het kunnen gebruiken, door te rennen naar dezelfde letter. Of in de middenbouw door zelf korte woorden te schrijven met één bepaalde letter. Heel handig om dobbelstenen met letters in de klas te hebben!

Bekijk het spel hier.

Win

Je maakt kans op één van de drie exemplaren! Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 24 november mail ik de winnaars.