Sinterklaas organiseren

10 typen leerkracht Sinterklaas organiseren

Sinterklaas komt er weer aan. Tijdens het organiseren van het feest staan allerlei typen leerkracht op. Welk type leerkracht herken jij? 10 typen leerkracht Sinterklaas organiseren

10 typen leerkracht Sinterklaas organiseren

1. De ik-schmink-wel-collega

De ik-sminck-wel-collega wil liever niet Sinterklaas organiseren, veel te veel gedoe. Maar op de dag van het grote feest staat zij 6.30 u stipt trappelend voor de deur om te komen schminken. Al Sinterklaasliedjes zingend schenkt ze iedereen met wallen, want vroeg, een kopje koffie in uit haar bloemetjesthermoskan. Ze heeft er duidelijk zin in.

2. De wat-het-team-wil-leerkracht

Al weken van tevoren loopt deze leerkracht met een notitieboekje rond. Als je alleen nog maar Si hebt gezegd duikt hij strak naast je op met pen en papier in de aanslag. Twee weken voor het eerste overleg krijg je een enquete op krantenformaat hoe je dit jaar wil dat het feest georganiseerd wordt. In het commissieoverleg begint elke zin die hij zegt met ‘Ja maar het team wil…’

3. De het-is-het-feest-voor-de-kinderen-collega

Heb je geen zin om de versiering op te hangen? Komen de pepernoten je nu al de strot uit? Baal je ervan dat je vroeg op moet staan voor het schminken (en ben je dus duidelijk niet De ik-schmink-wel-collega)? Zeg maar niet tegen de het-is-het-feest-voor-de-kinderen-collega dat je geen zin hebt in het Sinterklaas organiseren. Bij elke klaslokaal waar ze gemopper over Sinterklaas hoort, stormt ze naar binnen en roept: ‘Maar het is feest voor de kinderen hoor!’

4. De moe-van-de-discussie-leerkracht

Veel leerkrachten zullen zich in de moe-van-de-discussie-leerkracht herkennen. Ze zijn het wel een beetje met de het-is-het-feest-voor-de-kinderen-collega eens. Hij vraagt zich af of de volwassenen eens klaar zijn met discussiëren, zodat de kinderen weer gewoon fijn feest kunnen vieren.

5. De ik-maak-het-draaiboek-collega

Deze leerkracht zit het liefst jaaaaaren in de feestcommissie om het draaiboek tot in de puntjes uit te kunnen werken. Dit is elk jaar haar taak en elk jaar komt er dan ook een bijlage bij. Van minuut tot minuut wordt uitgewerkt waar Sinterklaas is en wat hij doet. Deze collega wordt het liefst vrij geroosterd op de dag zelf, zodat ze de timer van Sinterklaas kan zijn. Als het tijd is voor de Sint om naar een andere klas te gaan komt er dan ook een enorm geloei uit haar mobiele telefoon. Alle kinderen zijn meteen stil van de schrik, kan Sinterklaas lekker rustig de klas verlaten.

6. De ik-regel-Sinterklaas-wel-collega

In elk team zit wel een leerkracht die een vader, broer, oom, vriend heeft die Sinterklaas heel goed kent ;). Hij regelt dat Sinterklaas een slaapplek heeft, zorgt voor een fijn ontbijtje en levert Sinterklaas op tijd op school af. Als we die niet hadden…

7. De heeft-fantastische-ideeën-leerkracht

Stoei je met de opening van het Sinterklaasfeest? Weet je niet hoe je Sinterklaas nu weer vervoert krijgt naar je school? Loop even bij de heeft-fantastische-ideeën- leerkracht binnen. Sinterklaas met een graafmachine van het dak af halen? Sinterklaas de eerste steen van de aanbouw laten leggen? Met een luchtballon aankomen? Geen idee is te gek voor deze leerkracht. Ze loopt over van de inspiratie.

8. De zorgt-voor-de-catering-collega

De zorgt-voor-de-catering-collega houdt net als de ik-sminck-wel-collega niet zo van het voorbereiden vooraf. Maar op de dag van het feest kun je niet zonder hem. Hij zorgt voor meer dan voldoende strooigoed in de teamkamer, super belangrijk voor het team natuurlijk. Hij neemt meer dan voldoende broodjes, beleg en drinken mee voor de ik-sminck-wel-collega’s, de pieten en Sinterklaas. En na het feest roert hij als eerste in de pan vol chocolademelk om te klinken op de goede afloop.

9. De ik-snoep-het-allemaal-op-leerkracht

De zorgt-voor-de-catering-collega moet een beetje oppassen voor de ik-snoep-het-allemaal-op-leerkracht. Zodra hij een eerste stap in de teamkamer zet rent de ik-snoep-het-allemaal-op-leerkracht op hem af met de vraag ‘Wat heb je vandaag mee genomen?’ Inmiddels zet hij een schaal apart voor de ik-snoep-het-allemaal-op-leerkracht, blijft er tenminste ook nog wat over voor het team. Ze snoept werkelijk alles op. Zij weet nog het laatste beetje slagroom uit de slagroombus te spuiten en de bak met pepernoten heeft geen kruimel meer over. Zelfs in mei eet ze de ineens gevonden pepernoten in de klas nog op.

10. De genietende leerkracht

In deze leerkracht zal ook bijna iedereen zich herkennen. Want is het niet fantastisch genieten om al die glimmende koppies vol verwondering te zien uitkijken naar de komst van Sinterklaas en natuurlijk de cadeaus die hij mee neemt?

In welk type herken jij? En weet je nog een type? Zet deze in een reactie! 

Uitgelichte foto:  Shutterstock