Uilen zijn cool WIN

Uilen zijn cool WIN

Uilen zijn cool is een lief boek voor kleuters over een uil die niet kan vliegen, maar wel heel cool is. Hij kan wel heel hard rennen namelijk en daarmee probeert hij indruk te maken op een nieuwe vriend. Zou dat lukken? Ook leuk voor de Kinderboekenweek 2022. Je kunt het winnen.

Uilen zijn cool

Oscar is een uil. Een COOLE uil. En coole uilen vliegen NIET – ze RENNEN. Zoeffff! (Ook al hoor je in het verhaal wel de onzekerheid doorklinken van dit lieve uiltje). Dus als Rikkie de sneeuwuil door de lucht duikt en opstijgt en glijdt op de wind, is Oscar écht niet onder de indruk. (Tenminste, dat zegt hij.) Maar als Rikkie tegen een boom vliegt, ontdekt Oscar dat ze misschien toch meer op elkaar lijken dan hij dacht. Zouden ze vrienden worden? Bekijk het boek hier

Over de auteur

Timothy Knapman studeerde geschiedenis in Oxford. Sinds zijn studie schrijft hij toneelstukken, musicals, liedjes, opera’s en kinderboeken. Ook schrijft hij voor bekende tijdschriften en kranten, zoals National Geophraphic. Bij Lemniscaat verscheen eerder Harrie heeft haast, dat hij met Gemma Merino maakte.

Over de illustrator

Jason Cockroft volgde de Falmouth School of Art. Hij heeft al meer dan veertig kinderboeken geschreven en geïllustreerd en maakte onder meer de omslagillustratie voor de laatste drie Harry Potter-boeken. Uilen zijn cool is zijn eerste boek bij Lemniscaat.

Uilen zijn cool

Wat vinden wij

Wat een lief boek over vriendschap is dit zeg! Het past ook goed bij de Kinderboekenweek, omdat het over vliegende uilen gaat. Het boek ziet er prachtig uit, aantrekkelijk om snel over te slaan. Het heeft veel pagina’s, maar de teksten zijn kort, dus het is heel fijn voor vierjarigen om uit voorgelezen te krijgen. Het is prachtig, aanspreken en grappig geïllustreerd. Het leent zich goed om te praten over dat iedereen ergens goed in is en over de verschillen tussen kinderen. Ook in sociaal opzicht dus een mooi boek om voor te lezen.

Win

Van de uitgever, Lemniscaat, mag ik een exemplaar weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je het wilt winnen. 31 mei mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.