Geitenboerderij

Uitje: de Geitenboerderij

(Door Willemijn) In het weekend heb ik een bezoek gebracht aan de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. De boerderij heet de Ridammerhoeve. Op de boerderij zijn verschillende diersoorten te zien, maar zoals de naam al doet vermoeden, zijn er heel veel geiten. Ik zal jullie vertellen wat er te zien is en wat je er kunt doen. Veel scholen hebben nog een week vakantie, de Geitenboerderij is leuke plek om te bezoeken. De boerderij is elke dag geopend, behalve op dinsdag.

Geiten

Op de boerderij zijn ongeveer 100 geiten aanwezig, alle geiten zijn wit. Als je de boerderij bezoekt, zul je zien dat er verschillende stallen zijn waar geiten lopen. Als eerste kom je bij het verblijf waar de grote geiten staan. Dit zijn de melkgeiten, op dit moment zijn er ook veel zwanger. Dat betekent dat er de komende weken veel babygeitjes te zien zijn! In het verblijf er naast staan de geiten die net bevallen zijn. Als laatste heb je in de eerste stal nog het verblijf waar de kleine geiten rondlopen. In dit laatste verblijf kun je als bezoeker ook komen.

Voor 50 cent kun je bij de winkel een flesje melk kopen, deze melk kun je aan de kleine geiten voeren. Toen ik er was, zo rond 13.00 uur, wilden alle geiten geen melk meer. Denk hier dus aan bij je bezoek, anders koop je misschien voor niets een flesje. Naast flesjes melk, kun je ook voer kopen voor 20 cent. Uit een soort kauwgomballenautomaat komt het voer. Dit voer kun je aan alle geiten voeren.

Lees ook: WAAROM WIJ HET ZO LEUK VINDEN OP DE KINDERBOERDERIJ

Andere dieren

Naast geiten lopen er ook kippen, koeien, varkens en paarden. In de volgende stal staan wat oudere geiten samen met een paar varkens. Hier kun je ook tussendoor lopen. Deze geiten nemen soms wel, soms niet het flesje met melk aan. In de derde stal zijn de kippen en staan een paard en een pony. Je kunt tussen de kippen doorlopen, maar het paard en de pony kun je alleen aaien. Ook hier is een automaat waar je voer kunt kopen. In de laatste stal staan 2 runderen een paar grote geiten en wat varkens. Deze kun je aaien, maar er niet tussen lopen.

Eten en drinken

Het bezoek is gratis en daarom is het niet toegestaan om je eigen meegebrachte eten en drinken te nuttigen. Er zijn twee restaurants aanwezig op de boerderij. Bij de eerste kun je allerlei producten kopen die gemaakt zijn op de boerderij. De ander is een gewoon restaurant waar je van alles en nog wat kunt eten en drinken. Een aanrader zijn de pannenkoeken! Deze zijn om te smullen!

Lees ook: DAGJE UIT: NAAR DE BOERDERIJ

Educatie

Het is mogelijk om de boerderij een bezoek te brengen met de klas. Ook bso, nso of kinderopvang zijn welkom. Speciaal voor deze groepen is er een educatieprogramma samengesteld. De boerderij stelt het op prijs om voor groepen kinderen een afspraak te maken. Je kunt de boerderij hierover een mail sturen. Bij het bezoek kunnen de kinderen de dieren voeren, een flesje melk geven aan de geitjes en als afsluiter krijgen de kinderen een softijsje gemaakt van de geitenmelk van de boerderij. Dit educatieve bezoek kost 2 euro per kind.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van de boerderij: www.geitenboerderij.nl

 

View this post on Instagram

? een bezoekje aan de Geitenboerderij

A post shared by Juf Willemijn (@jufwillemijnopallstars) on

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock