Uitnodigingen voor een kinderfeestje maken

Uitnodigingen voor een kinderfeestje maken: hoe doe je dat?  

Uitnodigingen voor een kinderfeestje maken: hoe doe je dat? In dit blog kijken we naar hoe je een kaartje kan maken en wat je erop kunt schrijven. 

Uitnodigingen voor een kinderfeestje

Zodra kinderen de leeftijd van vijf of zes jaar bereiken, komen de kinderfeestjes voor het eerste ter sprake. Kinderen hebben vaak hun eerste feestjes gehad bij vriendjes en vriendinnetjes en willen dit dan zelf ook. Met het bepalen van alleen een leuke activiteit ben je er nog niet, want ook het uitnodigingen van de leukste vriendjes en/of vriendinnetjes is een belangrijk punt.

uitnodigingskaartje kinderfeest

Waar kun je terecht voor leuke uitnodigingen voor een kinderfeestje?

Je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden om uitnodigingskaarten te maken. Ouders kiezen vaak voor één van de onderstaande opties:

1. Kaartjes uit de winkel

In boekenwinkels, supermarkten en tabakswinkels kun je kaarten vinden in schappen en kaartenrekken. Makkelijk om te combineren met de boodschappen, al is de keuze een stuk beperkter dan de hoeveelheid kaarten die je op internet kunt vinden.

2. Kaartjes uitprinten

Op internet kun je veel gratis kaarten vinden die je direct zelf kunt uitprinten, vaak gratis. Een nadeel is dat de kwaliteit van de kaarten vaak net iets minder is qua design en dat de kaarten pas echt mooi worden als je deze uit print op fotopapier. Bij GreetingsIsland kun je wel veel mooie kaarten vinden. De teksten zijn standaard Engelstalig, maar zijn gemakkelijk aan te passen.

3. Online echte kaarten sturen

Specifieke kaartenwinkels vind je vooral op internet. Op websites zoals Greetz kun je een groot aantal uitnodigingskaarten voor kinderfeestjes vinden, maar ook compleet eigen en persoonlijke uitnodigingen ontwerpen. Even digitaal fotomateriaal uploaden en je hebt al snel een bijzondere kaart. Slim is om deze kaarten als een pakketje naar jezelf te sturen en de kaarten op school of in de straat uit te delen. Scheelt weer postzegels!

4. eCards

Op internet kun je ook veel leuke, gratis e-cards vinden. Ook voor kinderfeestjes worden deze gebruikt. Wel moet je van tevoren e-mailadressen verzamelen van de ouders. Voordeel is dat ouders heel makkelijk via de mail kunnen aangeven of hun kind wel of niet op het feestje komt.

Lees ook: LEUKE TIPS VOOR GEZONDE TRAKTATIES

Uitnodigingen voor een kinderfeestje

Wat zet je op een uitnodigingskaart? 

Bij het schrijven van de kaart wil je niet iets vergeten. Gebruik de onderstaande puntenlijst als handig hulpmiddel.

  • Noem de naam van de jarige en natuurlijk de gast
  • Wanneer is het feestje? (datum en de begin- en eindtijd)
  • Je eigen gegevens: adres, e-mailadres en telefoonnummer
  • Worden kinderen thuisgebracht?
  • Vraag om allergieën en medische zaken door te geven
  • Verzoeken voor kleding, bijvoorbeeld zwemkleding of verkleedkleding
  • Eten de kinderen ’s avonds mee?
  • Zijn de ouders welkom?
  • Optioneel een kort cadeaulijstje (al wordt dat vaak apart doorgegeven)

Lees ook: TIPS VOOR DE LEUKSTE EN LEKKERSTE TRAKTATIES

Dit is een #jufmaikeadd

Uitgelichte foto: Shutterstock