Burgers' Zoo

Door Judith. Van 14 tot en met 22 oktober was het voor onze regio herfstvakantie. Hier heb ik dan ook heerlijk van genoten samen met mijn gezin, gelukkig hebben we veel mooi weer gehad. Vrijdag was het weer wat minder en besloten we naar Burgers’ Zoo in Arnhem te gaan, een ideale dierentuin juist ook bij iets minder mooi weer.

Burgers’ Zoo, meerdere werelden

Burgers’ Zoo is een dierentuin die bestaat uit meerdere delen, namelijk de Bush, Desert, Safari, Mangrove, Rimba, Ocean en het Park. In ieder deel bevinden zich diersoorten die behoren bij deze leefomgevingen. Juist met de mooie herfstkleuren en door de bosrijke omgeving is het schitterend foto’s maken in Burgers’ Zoo in deze tijd van het jaar, en laat ik daar nu van houden ;-).

De dierentuin is bijzonder vanwege deze meerdere werelden, nagebouwde natuurlijke leefomgevingen van dieren en planten zodat je als bezoeker een onderdeel bent van deze oorspronkelijke natuur. De Bush is een tropisch regenwoud met vochtige hitte en dichte plantengroei. De Desert is een Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn, de Ocean is een koraalrif uit de Indopacifische Oceaan en de Safari is een savannevlakte vol giraffen, zebra’s e neushoorns en in de Rimba krijg je de indruk in een Maleis regenwoud rond te lopen.

Burgers’ Mangrove

Burgers' Mangrove

Vanaf 13 juli 2017 kunnen we in Burgers’ Zoo beleven hoe een mangrovegebied eruit ziet. Dit gebied is het natuurlijke leefgebied van de zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen. Het gebied dat we zien in Burgers’ Zoo is geïnspireerd op Belize.

Lees ook: FIJNE DIERENTUIN: GAIAZOO

In de wereld verdwijnen er grote stukken mangrove. Met behulp van dit Mangrovegebied in Burgers’ Zoo wil de dierentuin bewustwording creëren bij de bezoekers. Er zijn maar weinig plantsoorten die kunnen overleven in dit klimaat en de wortels van de mangrovebomen zijn indrukwekkend, omdat ze zich gedeeltelijk boven de grond bevinden. In de dierentuin is er daarnaast een panoramaruit waar je zeekoeien langs kunt zien zwemmen.

Dia de los Muertos

Burgers Zoo staat van 14 tot en met 22 oktober en op 28 en 29 oktober in het teken van ‘Dia de los Muertos’, een feest dat gevierd wordt in Mexico, delen van de Verenigde Staten, op de Filipijnen en in grote delen van Latijns-Amerika. Het feest doet een beetje denken aan het Halloween-feest dat naar Nederland lijkt te zijn overgewaaid vanuit Amerika. Zelf ben ik echter niet echt weg van Halloween. Bij dit feest wordt gevierd dat de zielen van de overledenen voor een korte periode terug komen op aarde. Graven worden versierd en men brengt lekker eten naar het kerkhof om daar samen lekker te kunnen eten.

De kleurrijke maskers zijn, in tegenstelling tot Halloween maskers, niet angstzaaiend, ze stralen juist kracht uit en geven aan dat mensen niet bang zijn voor de dood. De maskers zijn versierd met vrolijke bloemen, hartjes en andere versieringen die juist laten zien dat het een vrolijk feest is. In Mexico wordt het feest gevierd van 31 oktober tot en met 2 november.

Dia de los Muertos in Burgers Zoo

Dia de los Muertos

In de dierentuin is er tussen de hoofdingang en de Desert 1,5 kilometer aan Mexicaanse vlaggenslingers te zien en ook staan er langs de route allerlei prachtige decoraties. In de Desert zijn er allerlei spannende en mooie objecten te zien zoals dierenschedels, deco-skeletten en dieren-altaars. Tijdens het feest is er in de Desert een speurtocht en worden er continu workshops gegeven voor kinderen zoals marshmallows versieren met eetbare stiften en het knutselen van maskers.

Lees ook: IN DEBAT BIJ KWESTIES: BESTAANSRECHT DIERENTUIN

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren