Openluchtmuseum

Uittip: Openluchtmuseum in Arnhem

(door Judith) Een kijkje nemen in het verleden, dit kan in het Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum bestaat uit allemaal gebouwen uit het verleden die bij elkaar zijn geplaatst op het terrein van het Openluchtmuseum. Sommige gebouwen zijn heel oud, sommige recent. Alle gebouwen leren de bezoeker iets over de geschiedenis van Nederland. 

Openluchtmuseum

Openluchtmuseum

Het museum staat in de buitenlucht. Daarom is het verstandig om rekening te houden met het weer. Het terrein beslaat 44 hectare en bestaat uit allemaal verschillende gebouwen. De gebouwen zijn verdeeld over verschillende gebieden, te weten: dorp, platteland, erven, tuinen, landgoed, en lint. In het park is er een historische tram die rondrijd. In deze tram kun je gratis, warm en droog door het park heen rijden. De trams worden onderhouden in de tramremise die ook te bezoeken is.

Bezichtigen

In het museum zijn er in diverse gebouwen werknemers van het museum te vinden, in klederdracht die bij die tijd hoort, die de bezoeker iets kunnen vertellen uit de tijd van het gebouw. Zo wordt er in sommige gebouwen gekookt, gewassen, kaas gemaakt, geweven, bier gebrouwen, schepen gebouwd, en brood gebakken. Ook is er in het museum een ‘Winkel van Sinkel’, een Bakkerij, een Bierbrouwerij, een Poffertjeskraam, en een Frietbakkerij.

Voor kinderen?!

In het openluchtmuseum zijn er diverse leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen op het kindererf zelf aan de slag als boer(in), spelen met ouderwets speelgoed bij de poffertjes kraam, wassen bij de wasserij, oefenen met het schrijven op een lei in het schooltje, spelen in de speeltuin en verdwalen in het doolhof. Daarnaast vond onze grote boef (7) het geweldig om te lezen wat de gebouwen precies voor functie hadden. Wij waren met openingstijd binnen en zijn tot sluitingstijd gebleven en dan hebben we eigenlijk de laatste gebouwen niet goed gezien en bekeken. Er is dus voldoende te doen en bekijken voor een dag vermaak!

Openluchtmuseum

Bekijk meer musea tips

BewarenBewaren