Koos Konijn

Vakantie Roompot Vakantiepark Weerterbergen

In de kerstvakantie verbleven we in een huisje in Roompot Vakantiepark Weerterbergen. Een mooi groot park met veel faciliteiten. Wat vonden we ervan? 

(Deze vakantie heb ik niet gekregen.)

Roompot Vakantiepark Weerterbergen

Het park ligt in Noord-Limburg en kan dus een uitvalsbasis zijn om dagtrips te maken naar België en Duitsland. Het ligt ook dicht bij Roermond, Weert en Eindhoven. Er is een subtropisch zwemparadijs en een centrumplein met een restaurant, een (voor een vakantiepark) grote supermarkt, een kledingwinkel, een snackbar en een speelparadijs voor kinderen. Op de helft van het park staat een pizzeria. In het park ligt een mooi meer dat nu in de winter voor een deel dicht gevroren was.

Roompot Vakantiepark Weerterbergen

Accomodaties

Er zijn 22 soorten verblijven op het Roompot Vakantiepark Weerterbergen. Verschillende soorten bungalows en familievilla’s. Wij zaten in een zes persoons bungalow. We hadden genoeg ruimte voor zes personen met twee tweepersoons kamers en een kamer met een soort stapelbed voor kinderen. Er was precies genoeg ruimte aan de ronde tafel en iedereen had een zitplek in de woonkamer. Er zat een open haard in die we helaas niet hebben gebruikt.
Het huisje is wel wat verouderd. Dat merkten we aan de meubels die in het huisje staan en de geur.

Faciliteiten

Het park heeft een chillzone voor jongeren, Glowgolf Weert, bowling, subtropisch zwemparadijs, Koos Kids Club en een binnenspeeltuin. Koos Konijn vermaakt de kinderen bij aankomst en bij vertrek.

Wij hebben ons op het park vooral vermaakt bij de binnenspeeltuin en het subtropisch zwembad. De binnenspeeltuin is een kleine versie van Ballorig. Een groot klimapparaat met een glijbaan waar vooral de wat jongere kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Onze peuter had alleen een zetje nodig om omhoog te komen, verder kon hij zelf klimmen. Ook waren er trampolines om op te springen en het animatieteam organiseert hier regelmatig activiteiten voor kinderen.

Subtropisch zwemparadijs

Zwembad Roompot Vakantiepark Weerterbergen

Onze peuter is dol op zwemmen, dus het subtropisch zwemparadijs was heerlijk voor hem. De grote glijbaan was een beetje eng doordat hij met zijn vader kopje onder ging, maar het glijbaantje in het peuterbadje was prima. De golven van het golfslagbad vond hij fantastisch. Lekker samen met ons aanspoelen op het ‘strand’.

Restaurant

restaurant Roompot Vakantiepark Weerterbergen

De laatste dag hebben we gegeten bij de pizzeria. Het eten kwam snel en de pizza waren vers en lekker knapperig. Voor onze peuter stond er ook pasta zonder saus op het menu. Helemaal ingericht op kinderen dus, fijn! Hij ging met een mooie Koos Konijn beker, van het toetje, mee naar huis.

Vertrekontbijt

Bij vertrek konden we gebruik maken van het vertrekontbijt. Heel uitgebreid, verse producten en lekker, zeker een aanrader om te doen op de dag dat je vertrekt. Inpakken, daar ontbijten en wegwezen.

Koos Konijn

Koos Konijn Roompot Vakantiepark Weerterbergen

Onze peuter heeft het nog steeds over Koos Konijn en is dol op zijn kleurboek dat hij van ons kreeg. Hij gaf Koos Konijn een dikke knuffel bij vertrek. Een lief figuur dat de kinderen erg aanspreekt.

Lees meer over het park op de site van Roompot. 

Lees meer Erop uit tips op de site.