Vakantiekring: Zoek iemand die vakantie

Vakantiekring: Zoek iemand die vakantie

De kring na de vakantie duurt vaak veel te lang. Ik schreef al eens over een vakantiekring met sta op als en een tekening maken. Nu maakte ik een download met Zoek iemand die vakantie zodat de kring een stuk sneller gaat en iedereen kan vertellen. 

Vakantiekring: Zoek iemand die vakantie

Download zoek iemand die in de vakantie, print het uit en maak een kopie voor alle kinderen in de klas. Vertel de jongere kinderen wat de afbeeldingen zijn. Oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Laat de kinderen door de klas lopen en op zoek gaan naar iemand die bij de afbeelding past. Ze schrijven zelf de naam op of laten die jongen of meisje zelf hun naam schrijven op de juiste plek.

Zoek iemand die vakantie

Lees ook: VAKANTIEKRING, MAAR DAN ANDERS

De illustraties heb ik gekocht, vandaar dat icoontje onderin het bestand. 

Vakantiekring: Zoek iemand die vakantie leeg

Ik heb ook een lege versie gemaakt. Je kunt de kinderen zelf een vel laten maken met zoek iemand die vakantie. Ik geef de kinderen eerst bedenktijd. In die tijd, waarin het helemaal stil is (ik kies vaak voor een minuut), bedenken ze wat ze de leukste activiteit van de vakantie was. Of ze bedenken welke activiteiten die ze in de vakantie hebben gedaan of graag hadden gedaan. Hier maken ze tekeningen over in de lege vakjes. Vervolgens gaan ze op zoek naar iemand die die activiteit ook heeft gedaan in de vakantie. Ze vullen de naam in of laten het kind de naam in vullen.

Zoek iemand die vakantie leeg

zoek iemand die in de vakantie leeg

Ook kun je het lege blad gebruiken om een eigen versie voor je klas te maken.

Lees ook: HOE IK ELKE MAANDAG DE WEEKENDKRING DOE

Maak jij ook wel eens een blad voor Zoek iemand die? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren