Van huis naar school: opruimen

Van huis naar school: opruimen

Door Marjan. Als ik opruiming houd in mijn huis, kom ik altijd van alles tegen dat ik op school kan gebruiken. Hebben jullie dat ook? In dit blog zet ik een aantal zaken op een rij  die ik in de loop van de tijd van huis naar school heb genomen. Herkenbaar?

Van huis naar school: opruimen

Het kosteloze materiaal

Uiteraard spaar ik alle wc rolletjes, eierdozen, handige bakjes en doosjes, de de plastic bakken met deksel van het bezorgrestaurant en nog veel meer. Af en toe is een pakket oud papier ook handig bij de knutsel lessen. En natuurlijk gaat hier geen schoenendoos bij het oud papier. Die zijn de basis van een kamer voor het huis van sinterklaas op school!

Opruiming van het speelgoed van mijn kinderen

Tijdens het sorteren van het speelgoed van mijn kinderen kom ik altijd ladingen spullen tegen die ik ook wel op school kan gebruiken. Zo heb ik deze week de clics, bekijk het hier, die niet meer gebruikt wordt in een tas gestopt. Op school hebben we al een bak, maar wat aanvulling is altijd fijn. Ook de meccano, bekijk het hier, heb ik meegenomen naar school. Wij werken veel in hoeken, maar groep 4 wil wel een wat moeilijker werkje. Dit gefriemel biedt hun weer uitdaging. En de kleren van de verkleedkist die te klein waren geworden, heb ik gewassen en die hangen nu te pronken in onze huishoek. Of kleine tolletjes om de fijne motoriek te oefenen.

Maar soms neem ik ook speelgoed mee, dat niet gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Ze heb ik de diertjes van een of andere spaaractie meegenomen om ze te gebruiken bij het handelend bezig zijn met rekenen. Bij die rekenactiviteiten zijn we ook bezig met de huisjes van de supermarkt van afgelopen kerst. Heel handig om de huisnummers mee te oefenen. Wij zetten hier veel op in, zoals je hier kunt lezen.

Die ene niet meer complete puzzel nam ik mee naar school om er gebruik van te maken bij het knutselen. We verfden de stukjes als blaadjes van een herfstboom.

Mijn kast met hobbyspullen opgeruimd

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met handletteren. In de loop van de tijd heb ik een flinke kast vol met spullen  en daar moet op zijn tijd echt eens opruiming houden. Daar zitten dan ook regelmatig spullen bij die ik meeneem naar school. Zo heb ik bijvoorbeeld een heel pakket met scrapbookpapier mee naar school genomen. Dit stevige, gedecoreerde papier gebruiken we nu als achtergrond bij de opdrachtkaartjes in het aquarium of om kaarten van te maken tijdens de lessen over het schrijven van wenskaarten.

Opruiming van de huiskamer: Kussens, vloerkleden en nog meer decoratie

Zo neem ik dus ook dat ene leuke kussen mee om de leeshoek aan te kleden. Of dat vloerkleed om de hoek iets duidelijker aan te kunnen geven. En die leuke vaasjes of potten die de klas opfleuren. Een collega had het matrasje van een ledikant meegenomen als basis van de leeshoek. Of de manden waar onze spullen in liggen, maar die echt leuker uitzien dan de gemiddelde plastic bak.

Al met al denk ik dat wij een van de weinige beroepen hebben, waarbij je spullen van thuis meeneemt naar het werk! Om nog maar niet te spreken van de kleine dingetjes die je aanschaft omdat die zo handig zijn voor in de klas. Wat heb jij meegenomen naar school na jouw opruiming?