Ik kreeg een Kurio Tab Advance thuis om uit te proberen. Het is een veilige tablet voor kinderen. Ik nam hem mee de klas in en het bleek heel nuttig te zijn voor mijn kleine kringen. 

Kurio Tab Advance

Wij geven deze tablet straks voor Sinterklaas aan onze peuter, dit zal zijn eerste tablet zijn. Ik denk dat hij er heel blij van wordt en ik vind het heel fijn dat de tablet zo veilig is. Voordat ik ‘m mee nam naar de klas, heb ik ‘m eerst thuis ingesteld.

Kurio Tab Advance instellen

Dit ging vrij eenvoudig en sprak voor zich. De handleiding bij de tablet was ook heel eenvoudig, er stonden goede tips in over het opladen de eerste keer. Wel heel verstandig om door te lezen voordat je de tablet aan zet dus. Ik heb er meteen allerlei filters opgezet, zodat het zowel in de klas als thuis heel veilig is.

Accounts aanmaken

Accounts aanmaken

Je kunt acht profielen instellen op de Kurio Tab Advance. Ook heel handig voor op school dus, waarin je kunt differentiëren in leeftijd en in niveau. Ik maakte een account voor onze peuter en een account voor de klas. Je kunt van alles instellen, heel handig. Ik stelde in dat onze peuter alleen toegang heeft tot de educatieve spellen. Je kunt ook de tijd instellen. Bijvoorbeeld een bepaalde tijd waarin gespeeld mag worden of een tijdslimiet, bijvoorbeeld een half uur per dag. Je stelt dit allemaal in bij het ouderaccount, vervolgens kun je heel makkelijk wisselen van gebruiker en zo het kind laten spelen.

Mee naar de klas

Kurio Tab Advance

In de klas kun je de tablet goed gebruiken voor de verwerking of je kleine kring. Ik werkte met een van mijn leerlingen aan de cijferherkenning. Hier bleek al een leuk spel voor op de tablet te staan. Er staan al meer dan 60 apps op de tablet. Je kunt die als ouder van tevoren aan- of uitklikken. Ik gebruikte de app met de cijfers voor de cijferherkenning. De kinderen in de kleine kring waren meteen enorm betrokken en leerden de cijfers ondertussen goed kennen.

 

Lees ook: 7 X WAAROM IK MIJN IPHONE IN DE KLAS GEBRUIK

Ik vind het ook fijn dat er een goede hoes wordt meegeleverd met de tablet. Hij is dus meteen veilig voor kinderhanden.

Apps

Je kunt ook zelf apps toevoegen als ouder aan de tablet. De tablet heeft 16 GB geheugen en kun je uitbreiden met een SD kaart tot 32 geheugen. Op de SD kaart kun je apps, muziek en foto en video’s downloaden. Extra apps kun je downloaden uit de Google Play Store. Listi is bijvoorbeeld al voor geïnstalleerd. Het laat het speelgoed zien van meer dan 15 aanbieders. Zo vind je op Listi onder andere speelgoed van Intertoys, Bol.com en Wehkamp. Deze online verlanglijstje levert gemakkelijk geld op, want prijsverschillen zijn soms enorm. Op een lijstje van 3 tot 4 speelgoedartikelen kan soms al tot 24 euro worden bespaard met Listi. Kinderen kunnen hier zelf een verlanglijstje op maken en deze naar hun ouders sturen.
Door het speelgoed van meerdere partijen aan te bieden, is Listi een speelgoedboek waar alles in staat. Naast speelgoed zijn er elektronica-aanbieders zoals Mediamarkt en Coolblue aangesloten, zodat productgroepen zoals games en consoles ook te vinden zijn op de onafhankelijke site Listi.

Maar ik kan ook zeker de apps van Juf Jannie aanraden voor in de klas. Die zijn ook in de Google play store te vinden.

Ik ben heel benieuwd wat onze peuter van de tablet vind als hij hem krijgt. Ik denk dat hij het zeker leuk zal vinden om ermee te spelen. Het lijkt me ook een handig als speelmateriaal voor lange autoritten.

Dit is een #jufmaikeadd

Leuke apps:

KIDS NUMBERS AND MATH

KINDERGARTEN MATH

In BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren