Verkeersveiligheid rond de school

De school waar ik werkte ligt aan een fietspad. Dat betekende altijd met de klas oversteken om op het speelplein te komen. Af en toe heel eng met al die rondrazende scooters. Hoe is de verkeersveiligheid bij jouw school? 

Verkeersveiligheid rond de school

Ik stond altijd op het fietspad bij het oversteken. De meeste fietsers stopten dan ook als nog niet alle kinderen over waren.
Helaas waren er ook altijd mensen bij die dwars door de rij heen fietsten. Terwijl ik er stond dus! Ik hoefde maar net een stapje opzij te doen en ik lag eronder. Heel gevaarlijk.

We hebben als school van alles geprobeerd. De gemeente aanschrijven hielp helaas nog niet (wellicht komt dat nog). Ook ouders vinden het een gevaarlijke situatie. Niet alle kinderen zijn verkeersveilig.

Verkeersbord

Een zebrapad op het fietspad voor de school leek me wel wat. Of in ieder geval een duidelijk verkeersbord (zoals je wel eens voor auto’s ziet) dat er een school staat en dat er bij overstekende kinderen afgestapt moet worden.

Verkeersveiligheid school

Veiligheid kinderen

Voor de veiligheid van de kinderen is een verkeersveilige school van belang. Niet alle kinderen zien de gevaren van het verkeer. Ook worden steeds meer kinderen met de auto naar school gebracht.

Veilig Verkeer Nederland vindt vier op de vijf basisscholen zelfs onveilig. 30 procent van de scholen heeft een gevaarlijke oversteekplek. VVN zou graag meer klaar-overs zien. Voor scholen is het moeilijk om hier vrijwilligers voor te vinden.

Verkeersveilige school

Erdi verzorgt wegbebakening voor provincies, gemeenten en overheidsinstellingen. Je kunt er ook terecht voor banken, fietsenrekken en voetbalkooien.

Banner gesponsord blog