Vervoer kralenplank en QR codes

Vervoer en reizen kralenplank en QR codes

Door Suzanne. De kinderboekenweek komt er weer aan. Het thema van dit jaar, Reis mee, biedt veel mogelijkheden voor het werken in de klas. Ik maakte voor de Kinderboekenweek een aantal downloads; Vervoer en reizen kralenplank en QR codes

Vervoer en reizen kralenplank en QR codes

Kinderboekenweek 2019

De officiële opening van de Kinderboekenweek 2019 is op woensdag 2 oktober. Veel bibliotheken organiseren op die dag ook een leuke middag voor de kinderen.
Op school starten we stiekem al wat eerder met het thema, omdat we anderhalve week veel te kort vinden voor zo’n leuk thema.
Wij werken in de kleutergroepen vanuit het Prentenboek van de Kinderboekenweek: André het Astronautje; Op zoek naar Laika.

Bekijk het boek hier

Of de pagina over de Kinderboekenweek.

QR codes Kinderboekenweek 2019

Speciaal voor deze Kinderboekenweek maakte een nieuwe set met QR codes. Dit keer zijn het negen verschillende kaarten.
Wat kun je verwachten?

 • Muziek en bewegen
  In deze serie zit natuurlijk hét lied van Kinderen voor Kinderen: Reis mee. Een vrolijk liedje dat de heerlijk de hele dag in je hoofd blijft zingen. De clip is ook erg leuk om te bekijken.
  Naast dit liedje heb ik ook het liedje van Gers Pardoel, Ik neem je mee, aan de serie toegevoegd. De kinderen uit mijn groep vinden deze clip echt fantastisch.
  Om ook te bewegen tijdens de Kinderboekenweek heb ik een kaart met een kinderyogafilmpje gemaakt. In dit filmpje ga je op reis naar het bos en kom je allerlei dieren tegen.
 • Prentenboeken
  Voor de Kinderboekenweek ging ik op zoek naar filmpjes van prentenboeken over reizen. Ik vond het filmpje van het boek “Mijn papa woont in Afrika”, waarin het verschil tussen Nederland en Afrika met prachtige prenten wordt weergegeven.
  En ik vond een filmpje van het boek “Mejuffrouw Muis aan de Costa del sol”. Het is een vrolijk verhaal op rijm over een muis die op reis gaat met een grote bus, maar in de regen aankomt.
 • Spelletjes
  Er zijn drie verschillende spelletjes te vinden in deze serie.
  – Voertuigen verbinden aan de juiste schaduw.
  – Volg de lijn naar het voertuig.
  – Tel de ballonnen en vlieg naar het juiste cijfer.
  De eerste twee spellen zijn ook voor de jongste kleuters goed te spelen. De laatste is wat moeilijker, omdat ze de ballonnen snel moeten tellen en vervolgens op tijd bij het goede cijfer moeten zijn met het vliegtuigje.
 • Filmpje
  Natuurlijk is er ook een filmpje te vinden. Dit keer een filmpje van Flip de Beer die met het vliegtuig mee mag.QR kaarten KinderboekenweekDownload de kaarten

Vervoer kralenplank programmeren

Om ook tijdens de Kinderboekenweek iets met programmeren te doen, maakte ik programmeerkaarten met verschillende voertuigen erop.
Al eerder maakte ik kaarten met programmeren op de kralenplank thema wonen. Nieuw bij deze opdrachten zijn de cijfers met een streepje eronder. De onderstreepte cijfers zijn voor de witte kralen. De cijfers zonder kleur en streepje zijn de spijkertjes die je leeg moet laten.
Ik maakte een kaart voor een luchtballon, een raket en een treintje. De nakijkvellen vind je ook in de download.

Wil jij deze leuke opdrachten ook gebruiken in je klas?

Kinderboekenweek 2019 programmeren kralenplankDownload de kralenplank

 

Programmeren met kinderen; Kralenplank thema vervoer en reizen

Gerelateerde berichten