Verwenweekend zweverig? Juist niet!

Verwenweekend zweverig? Juist niet!

Van vrijdag 24 t/m 26 september 2021 organiseer ik samen met Marjolein een verwenweekend, speciaal voor jou als leerkracht. Op een effectieve en nuchtere manier werken aan ontspanning en zelf je werkdruk verlagen. Ik vertel je graag meer over wat we gaan doen.

Verwenweekend zweverig? Juist niet!

Ik dacht altijd dat je bij meditatie wierook moest branden en uren in kleermakerszit moest zitten. Maar het blijkt juist zo nuchter als wat te zijn, want je bent juist bezig in het hier en nu. Tien minuten mediteren is al effectief. Ik leerde door mediteren en nu een mindfulness cursus  meer focus houden, scherpe doelen te hebben en efficiënter te werken, juist omdat ik meer bezig ben op dit moment. Niet in het verleden, niet met de toekomst. Nee, nu.
Je leert dat je gedachten precies dat zijn, gedachten en die maken jou niet jou. Je leert met meditatie te accepteren dat de gedachten er zijn en je er niets mee hoeft.

Marjolein geeft tijdens het weekend yoga (geen ervaring nodig) en meditatiesessies en ik geef workshops rond werkdrukverlichting. Ik denk dat wij elkaar enorm kunnen versterken op het gebied van goed voor jezelf en je vak als leerkracht zorgen.

Wie zijn wij?

Marjolein is yogadocent en mindfulnesstrainer en als ik iemand moet bedenken die nuchter in het leven staat, is zij het wel. Ik ken Marjolein van een business groepje met ambitieuze dames met een eigen bedrijf. Ze werkt in het bedrijfsleven en vindt nieuwe technologie razend interessant. Daarnaast geeft ze dus meditaties en yoga. Voor de yoga is geen ervaring nodig. Ik ben zelf ook heel benieuwd, want ik vind yoga altijd een beetje spannend. Ik sport veel en doe graag Pilates, maar yoga houdingen lukken mij niet vaak, dus doe ik dat bijna nooit. Hopelijk ga ik er wat anders over denken, want Marjolein heeft me verzekerd dat beginners de oefeningen ook kunnen.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik ook nuchter in het leven sta, veel lees, het nieuws bijhoud, van humor houd en dat ik goed ben in focus houden en plannen. Ik weet wat ik wil en ik maak duidelijke keuzes, die ik ook steeds beter kan verwoorden naar anderen. Ik stel me kwetsbaar op online en laat dus zowel successen als mijn leerpunten zien. Tijdens het weekend zal ik onderdelen van mijn cursus Werkdrukverlichting laten zien en jullie ermee laten oefenen. Ik sluit dit aan op de yoga- en meditatiesessies, waardoor je die rust door kunt vertalen naar je praktijk als leerkracht. Er is ook volop ruimte om casussen uit jullie praktijk te bespreken.

Programma

We hebben een programma opgesteld voor het weekend. Dit kan nog veranderen, maar dan hebben jullie wel vast een idee wat we willen doen.

Doelen verwenweekend

  1. Ontspanning tijdens het weekend. Uit de doe-modus.
  2. Rust en ontspanning meenemen naar je praktijk als leerkracht.
  3. Ervaringen delen met elkaar.
  4. Focus leren houden, waardoor je juiste keuzes maakt als leerkracht. Voor jezelf én je klas.
  5. Betere balans leren creëren tussen thuis en werk.

Vrijdag

Vanaf 16:00: inloop
16:30: kennismaking + aankomstsessie (we maken op een leuke manier kennis met elkaar, verwachtingen uitspreken, introduceren het programma, zetten een intentie voor het weekend en doen een eerste meditatie/lichte yogasessie)
18:00: diner
19:30: korte kennismaking voor wie later aanschuift
20:00: relax yoga (yin yoga)
21:00: vrije tijd (eventuele frisdrankjes op eigen rekening)
Zaterdag
7:00: wake up yoga voor de vroege vogels (optioneel) – incl activerende ademhalingsoefening
8:00: ontbijt
9:30: Maike sessie werkdrukverlichting: doelen stellen, braindump, hier taken uithalen en deze prioriteren, inclusief ervaringen delen.
11:30: vrije tijd
12:30 uitgebreide lunch
13:30 (stilte)wandeling in de natuur
14:30 vrije tijd en mogelijkheid tot vragen stellen aan Marjolein en Maike
16:00 yoga + mindfulness (door yoga in het lichaam komen, volledig ontspannen en de rust in jezelf ervaren)
17:30 vrije tijd
18:30 diner
19:30 vrije tijd
Optioneel yoga dansen, avondmeditatie, spel spelen (zoals met vertelkaarten).
Zondag
7:00: wake up yoga voor de vroege vogels (optioneel)
8:00: ontbijt
9:30 Maike sessie werkdrukverlichting: focus houden, rust houden, efficiënt werken, keuzes maken en deze durven verwoorden, balans school/thuis
samen met Marjolein: hoe zet je mindfulness in voor de klas/voor een relaxter leven. Met praktisch tips en oefeningen voor thuis.
11:30 vrije tijd
12:30 lunch
13:30 afsluitende meditatie/sharing
14:00 optioneel: in gesprek met Marjolein en Maike, vragen stellen
15.00 optioneel stiltewandeling om in rust naar huis te gaan.
16:00 einde
Wil je ook mee? Lees hier meer informatie.