Vliegen zonder vleugels

Vliegen zonder vleugels WIN

Vliegen zonder vleugels van Theo Olthuis is een gedichtenbundel speciaal voor kinderen. Elk gedicht is prachtig geïllustreerd door Aron Dijkstra. Allerlei gedichten over de belevingswereld van kinderen. Je kunt een exemplaar winnen. 

Vliegen zonder vleugels

Vliegen zonder vleugels staat vol met grappige, ontroerende en treffende gedichten voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik vind het zelf meer geschikt vanaf 8 jaar, tenzij de kinderen al veel gedichten zijn gewend. Je moet wel even je best doen om ze te begrijpen. De tekst is goed te lezen, dus ook jongere kinderen kunnen het aan. Maar mijn ervaring is dat weinig kinderen poëzie horen, dus dat ze niet weten hoe ze het kunnen begrijpen. Daarom raad ik het voor wat oudere kinderen aan. Een goede bundel om met gedichten te beginnen in de klas! Het zijn aansprekende thema’s, zoals de kapper, bang zijn, van tafel willen na het eten en je overleden hond missen.

Het boek bevat de 15 leukste en mooiste gedichten van Theo Olthuis uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij.

Bekijk het boek hier

Over de auteur en illustrator

Theo Olthuis (1941) werkte als onderwijzer en dramadocent. In 1983 debuteerde hij met de bundel ‘Een hele grote badkuip vol’ bij Querido. Sindsdien schrijft hij gedichten en toneel voor kinderen en volwassenen. Daarnaast schreef hij liedjes en scènes voor televisieprogramma’s als Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere, en liedteksten voor o.a. Herman van Veen en Stef Bos.

De tekenstijl van Aron Dijkstra (1992) laat zich het best omschrijven als kleurrijk, toegankelijk en sfeervol. In het derde jaar van zijn studie Illustratie aan de Willem de Kooning Academie liep hij stage bij illustrator Philip Hopman. Inmiddels zijn er al verschillende prentenboeken van zijn hand bij meerdere uitgeverijen verschenen, waaronder ‘Het feest Andersom’ met tekst van Paul Biegel.

Vliegen zonder vleugels

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je mee wilt doen. Dinsdag 5 april mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliate links in dit blog.