Op de vlucht

Vluchtelingen een hart onder de riem steken met het boek Op de vlucht

Wat zou jíj willen zeggen tegen een kind dat op de vlucht is? Dat vragen Pimm en Aron aan alle kinderen in Nederland en België. Ze maakten samen het boek Op de vlucht. 

Wat zou jíj willen zeggen tegen een kind dat op de vlucht is?

Heb je een steunbetuiging, een wens, een vraag? Clavis Uitgeverij verbindt er een actie aan.
Giet jouw boodschap in een gedicht, poster, brief of lied – individueel, met de klas of met de hele school. De mooiste inzendingen worden door Clavis Uitgeverij gebundeld en alle originele werken worden verspreid onder asielzoekerscentra en nieuwkomersscholen.

De bundel wordt gepresenteerd op woensdag 28 juni. Pimm reikt het eerste exemplaar uit aan juf Kiet, bekend van De kinderen van juf Kiet. Maandag 12 juni wordt de documentaire voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Lees ook: REVIEW DE KINDEREN VAN JUF KIET

#Opdevlucht

Deel jouw boodschap alvast op social media, met de hashtag #Opdevlucht.

Meedoen

Wil jij Pimm en Aron helpen om vluchtelingenkinderen een hart onder de riem te steken? Stuur je inzending met wens, gedicht of tekening dan voor 2 juni naar Clavis Uitgeverij, Meeuwenlaan 100, 1021 JL, Amsterdam of
Clavis Uitgeverij, Herkenrodeabdij 4b, B 3511, Hasselt. Je mag je inzending ook mailen naar: [email protected] Je hebt dus nog maar een paar dagen!

Op de vlucht

Op de vlucht

Stel je voor toch… er is oorlog. Het boek begint meteen met een meisje dat in oorlog leeft. In poëtische zinnen wordt verteld waar het meisje in leeft en wat ze mee maakt. De illustraties zijn heel krachtig en zetten direct de toon van het boek. Vanwege het heftige thema en de krachtige illustraties is het boek zeker voor wat oudere kleuters bestemd. Ook wordt er goed verwoord hoe het meisje terecht komt in een vreemd land waar sommigen haat liefdevol opvangen en anderen liever weg kijken. Een mooi boek om de problematiek rond vluchtelingen aan te kaarten.

Op de vlucht
Auteur: Pimm van Hest
Uitgever: Clavis
  • Nederlandstalig
  • 9789044828610
  • maart 2017

Koop het boek bij de boekhandel of bij Libris.