Voorjaarsvakantie uittips

Voorjaarsvakantie uittips

(Door Danielle) Vakantie betekent plezier maken en de mooiste herinneringen maken, samen! Maar vooral niet op de klok hoeven kijken, geen wekker zetten en gewoon doen waar we zin in hebben. Gaan we een dagje lekker niksen dan gaan we lekker een dagje niksen. Gaan we overal struinen, mooie plekjes bezoeken en actief zijn, ook goed! Vakantie is doen waar we zin in hebben met deze voorjaarsvakantie uittips. 

Voorjaarsvakantie uittips

Deze voorjaarsvakantie uittips zijn voor iedereen toegankelijk en er is voor ieder wat wils. Zelfs met een laag (of geen) budget kun je een geweldige dag beleven. Enjoy youre holiday!

♥  Maak een bakkersmuts van wit papier en ga aan de slag met het bakken van koekjes, cupcakes en taarten. Versier de lekkernijen met pareltjes, marsepein en snoepjes. Succes gegarandeerd!

Koekjes bakken

Spelletjesdag! Wie is er niet gek op!? Perfect als het een dag slecht weer is. Haal alle spelletjes uit de kast. Je komt ineens de leukste spelletjes weer tegen.

♥  Wandelen in het bos… ‘always a good idea’! Ga op zoek naar sporen van dieren, verzamel mooie bladeren en takjes. Maak een mooie voorjaarstafel thuis.

♥ Er zijn pluktuinen waar je zelf fruit mag plukken en proeven natuurlijk. Super leuk!

♥ Er zijn tegenwoordig ontzettend leuke kindvriendelijke lunchrooms om gezellig een kop koffie te drinken en een broodje te eten waar kinderen tussen de bestellingen door heerlijk kunnen spelen in een speelhoek.

♥ Het strand is ‘the place to be’! Lekker uitwaaien of genieten in het zonnetje bij een strandtentje en tosti’s eten. Kinderen kunnen zich uren vermaken met emmertjes, schepjes en schelpjes.

Strand

♥ Er zijn boerderijen bij jouw in de buurt waar je mag komen helpen. Dieren voeren, koeien melken, hooien, koeien knuffelen en lekker spelen op de hooizolder natuurlijk.

♥ Een rondje door de bibliotheek is ook leuk, zoek allemaal boekjes uit en ga ze thuis op de bank lekker samen lezen. Sommige bibliotheken hebben leuke ingerichte speelhoekjes voor de kinderen. Nooit meer naar huis!!!

♥ Breng een bezoekje aan de schaapjes bij de schaapskooi in de buurt. Vaak kan je er ook broodjes bakken, is er een film die je kan kijken of mag je bij de schaapjes in het hok om te knuffelen.

Geniet van een heerlijke voorjaarsvakantie! 

Lees ook: 16 TIPS OM BINNEN TE DOEN IN DE VAKANTIE

Afbeeldingen: Shutterstock