Voorleesboeken over baby's

Tijdens de zwangerschap bereiden we onze peuter voor op de komst van de baby. Maar wat zijn nou leuke voorleesboeken over baby’s? Tips voor dreumesen, peuters en kleuters. 

Ik had zelf al een aantal boeken in huis en vroeg om tips in mijn Facebookgroep.

Voorleesboeken over baby’s

Dreumes

kleine pluis

kleine pluis

nijntje is de grote held van menig dreumes. In kleine pluis vertellen haar ouders dat ze grote zus wordt. Dolblij is ze! Ze maakt vast een paar cadeaus. Als kleine Pluis geboren wordt, is nijntje er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes.

Bobbi wordt grote broer

Bobbi wordt grote broer

Mama zegt: “Ik heb een nieuwtje. Er komt gauw een kindje bij.”Bobbi zegt: “Echt waar, een baby? Dat is leuk!” roept hij dan blij.

Lees ook: KIND VOORBEREIDEN OP DE KOMST VAN DE BABY

Peuter

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

Een jongetje ziet de grote buik van zijn mama en vraagt zich af wat erin zit. Is het een chimpansee, is het een paard of is het misschien een inktvis? Onder de flappen zie je wat er echt in de buik zit. Een hartverwarmend en grappig rijmverhaal, ideaal voor kinderen die er een broertje of zusje bij krijgen.

Een zusje voor Kiki

Een zusje voor Kiki

Het eendje Kiki krijgt een zusje. Kiki ziet eigenlijk niet wat daar zo bijzonder aan is. Nog vervelender vindt zij het als iedereen meer aandacht heeft voor het zusje dan voor haar. Een bezoek aan opa helpt haar over haar jaloezie heen. Een mooi boek om het thema jaloezie op de baby te behandelen.

Tip de Muis wil een broertje

Tip de Muis wil een broertje

Muizenjongen Tip is een beetje eenzaam en vraagt zijn ouders om een broertje. Als zijn moeder zwanger is, bereidt ook Tip zich voor op de gezinsuitbreiding en legt allerlei speelgoed klaar voor zijn broertje. Dan blijkt dat Tip een zusje krijgt. Nu kan hij nog met niemand spelen. Een handig boek om te bespreken dat je tijdens de zwangerschap eerst nog niet weet wat het wordt. En dat het een broertje of zusje kan worden.

Het bi-ba-baby-boek

Het bi-ba-baby-boek

Daan is dolblij dat hij een broertje of zusje krijgt. Hij kan bijna niet wachten tot het nieuwe kindje er is en maakt al grootse plannen voor de toekomst. Maar als het baby’tje geboren is, valt het hem toch een beetje tegen. Het kindje kan nog niets. Gelukkig blijkt algauw hoe trots mama op haar grote zoon is. Hij mag mama helpen met de baby!

Lees ook: KIND VOORBEREIDEN OP DE ZWANGERSCHAP

Kleuter

Saar wordt grote zus

Saar wordt grote zus

De boeken van Pauline Oud vallen vooral bij de wat jongere kleuters in de smaak door de zachte illustraties. De mama van Saar krijgt een baby en Saar is heel erg blij. Nu is ze een grote zus en kan ze mama en papa helpen. Ze helpt luiers verschonen en de baby in het badje doen.

Kas wordt grote broer

Kas wordt grote broer

Een zelfde soort boek als Saar wordt grote zus, maar dan over een jongetje. Kas krijgt een broertje of zusje en dat is wel even wennen. Eerst was alles van hem en kon hij overal mee spelen. Het flesje, het wiegje, het truitje, het badje en het stoeltje van de baby zijn ideaal speelgoed voor Kas en zijn knuffel. Nu de baby er is, moet Kas zijn speelgoed opeens delen. Als de baby ook de hele schoot van mama inneemt, heeft Kas er genoeg van. Maar dan gebeurt er iets onverwachts.

De buitelende baby in mama’s buik

De buitelende baby in mama's buik

Jacob krijgt een nieuw broertje of zusje en hij maakt zich een voorstelling hoe de baby eruit ziet. Ook vraagt hij zich af wat het kindje zoal de hele dag doet. Achter de flapjes zie je wat Jacob denkt.

De grote Robin

De grote Robin

De grote Robin bevat de verhalen van Robin en Suze. In het met een Zilveren Griffel bekroonde Robin en Suze heeft Robins moeder een heel dikke buik. Robin raadt zelf wat dat betekent: er komt een broertje of zusje aan! Robin mag mee naar de verloskundige en hij is erbij als zijn mama weeën heeft. En natuurlijk mag hij meteen komen kijken als Suze geboren is. Hele lieve verhaaltjes precies zoals het gaat als er een baby’tje geboren wordt.

Het grote voorleesboek voor broertjes en zusjes

Het grote voorleesboek voor broertjes en zusjes

Deze bundel staat vol met versjes, verhalen en tekeningen over broertjes en zusjes. Over mama’s dikke buik, een tweeling die niet meer op elkaar wil lijken, over een zusje dat ook eens de oudste wil zijn en over een broertje dat liever een puppy had gewild… of toch maar wel een babybroertje? Van verschillende schrijvers en illustratoren.
Wat zijn jouw favoriete voorleesboeken over baby’s? 
Koop de boeken bij Libris.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren