My Little Pony - De Film

Voorpremière My Little Pony- De Film

(Door Melanie). 11 oktober was, in samenwerking met Intertoys, de voorpremiere van My Little Pony in Kinepolis Utrecht. Bij binnenkomst werd direct duidelijk waar we voor kwamen! In de hal stond een prachtige regenboog van ballonnen vol pony’s. Daaronder stonden de hoofdpersonage Twilight Sparkle samen met haar vriendinnetje Pinkie Pie, zo groot dat de kinderen er mee op de foto konden (wat dus ook direct gedaan werd!).

Nadat we onze stempel hadden gehaald konden we doorlopen naar een speciaal ingerichte ruimte waar we ons waande in de kleurrijke wereld van my little pony! Over een prachtig gekleurde loper vol pony’s kregen de kinderen een prachtige glitter versiering in het gezicht afgemaakt met een bijpassende haarband. Zelfs de aanwezige jongens kozen voor de glitters en een haarband in kleur naar keuze. Vervolgens konden we doorlopen naar de foto locatie waar een polaroid werd getrokken, erg leuk om te  bewaren.

In de tussentijd konden er aan twee lange tafels kleurplaten worden gekleurd en armbanden worden geregen. Op de grond kon je even relaxen op de diverse zitzakken of mee doen aan een spelletje. Alles in het thema van de film. Na een klein uurtje konden we met onze kaartjes naar boven waar we werden ontvangen met popcorn en een lekker flesje drinken. In de grote zaal werden we verwacht en stond de film klaar om te beginnen.

Over de film My Little Pony

De magische My Little Pony wereld staat aan de vooravond van een groot festival. Equestria wordt overschaduwd als Tempest in naam van King Storm Equestria binnen komt vallen.  Hij wil de de magische krachten van de pony’s stelen, om zo de machtigste te worden. Drie van de vier prinsessen pony’s worden in dit gevecht geraakt. Twilight Sparkle  moet samen met haar vriendjes ervoor zorgen dat de pony’s worden gered.

In een spannend avontuur laten de pony’s voor het eerst hun vertrouwde wereld achter en komen ze terecht in werelden vol donkere bergen, vliegende schepen en een prachtige onderwaterwereld. Op zoek naar wat het belangrijkste is, vriendschap.

De film heeft een kijkwijzer met een ‘mogelijk schadelijk tot 6 jaar, geweld en angst’ niet iets wat je verwacht bij een film over kleine, kleurige pony’s. Maar de kijkwijzer is niet helemaal voor niets, ik bezocht de film met twee bijna vier jarige en er zaten wat momenten in die toch wel spannend waren. Ons neefje is zelfs even de zaal uit gegaan, omdat hij het te spannend vond. Mijn dochter is alleen op schoot gekropen en heeft haar handen over haar oren gedaan. Dit kan natuurlijk ook komen door de impact van een bioscoop, het geluid en het enorme beeldscherm. Wellicht was hij thuis, op de bank veel minder heftig binnen gekomen.

Er zaten namelijk ook ontzettend veel leuke en grappige stukjes in. Ik heb mijn dochter en de kinderen om mij heen meerdere keren hard horen lachen en ook ikzelf zag er de humor van in. Pony Pinkie Pie is hilarisch, lekker dommig en heeft heerlijke uitspraken terwijl Rainbow Dash lekker stoer is, wild en voor niets bang.

Na afloop

Bij het verlaten van de zaal kreeg iedereen een leuke tas VOL My little pony dingetjes. Zo zat er een ketting in, twee paardjes om te sparen, een stickerboek stickers, een krasblok en een kortingsvoucher, geweldig!

Onze kinderen kwamen met een blij gevoel de zaal uit! Het verhaal was simpel, maar goed te volgen, ook voor onze bijna 4 jarige. De felle kleuren en vrolijke muziekjes maken voor mij als ouder de film echt af. Onze dochter heeft al zingend en swingend op haar stoel gezeten en ook ons neefje heeft genoten. De film nodigt uit mee te klappen en te zingen zodat ze niet alleen maar stil zitten op hun stoel. Toen ik terug in de auto vroeg wat het leuks was kon ze niet echt één ding noemen. Alles was leuk!

En ook ik vond het een ontzettend leuke film en precies wat ik mij van My little pony kan herinneren. Ik denk dat wanneer de film op dvd komt hij zeker door ons in huis gehaald gaat worden en dat we hem nog veel vaker gaan kijken.

My Little Pony de film draait vanaf nu in alle bioscopen! Ga hem zeker zien.

Lees ook: REVIEW KEDI: DE KATTEN VAN ISTANBOEL (FILM)