Voorstelblog Sharona

En weer een nieuwe blogger in het jufmaike.nl team, welkom Sharona! Ze stelt zich graag aan jullie voor. ‘Hi! Mijn naam is Sharona van Zoghel, alias bezige bij, moeder van twee pracht meiden (bijna 3 en 8 maanden), getrouwd met Harold en een juf in hart en nieren.’ 

Voorstelblog Sharona

Bezig bijtje in de zin dat er altijd te weinig uren in een dag zitten. Ik ben met duizend en een projecten tegelijk bezig en vind van alles leuk; uitstapjes met het gezin, onderwijsmaterialen verzinnen, diy projectjes, ouderraad peuterspeelzaal, schrijven, en nog veel en veel meer.

Juf worden

Ooit beloofde ik als 4 jarige meisje aan Nederlands grootste kindervriend dat ik later juf zou worden. Kon ook niet anders, want als oudste kleuter was ik de jongste kleuters in kleine instructiegroepjes al aan het uitleggen hoe je olifantjes moest vouwen en als de juf een spel met de kring speelde dan zorgde ik wel even dat alles goed geregeld werd.

Toch een andere baan?

Door de basisschool heen ben ik nog wel eens geswitcht tussen banen, kraamverzorgster en schrijfster leken me ook heel leuk. Maar goed een belofte aan Sinterklaas kun je natuurlijk niet breken, dus juf werd het. Met de droom ooit nog iets met schrijven te gaan doen. Ik vind het dan ook leuk om voor de site van juf Maike te mogen gaan bloggen. Mijn blogs zullen afwisselend gaan over alles wat me bezig houdt, onderwijskundig gerelateerd, gezins gerelateerd of weer een van mijn 100 diy projectjes (als ik ze dan ook een keer afmaak ;).

Gezin

Onze gezinssituatie is alles behalve alledaags. Mijn man heeft een fysieke handicap en onze jongste dochter is geboren met een afwijking aan haar middenrifspier (CHD). We zijn dus goed bekend met de medische molen en komen daar van alles tegen.
Als ik blog over uitstapjes zal het niet alleen gaan over de leukheidsgraad van een uitstapje, maar zeker ook over de toegankelijkheid. Dat is iets wat me na aan het hart gaat en waar helaas in Nederland nog wel het een en ander in kan verbeteren. Maar goed dat is een discussie voor misschien wel een hele andere blog.

Invaller

Ik werk al sinds mijn afstuderen als invalleerkracht op verschillende scholen in verschillende groepen. Van groep 1 t/m 8. Van gewoon onderwijs tot speciaal onderwijs, ik ben al op diverse plekken geweest. Mijn droom is toch wel om ooit (liever gisteren dan vandaag) een eigen klas te hebben, zodat ik mijn creativiteit daar in kwijt kan.

Aan het begin van mijn onderwijscarriere ben ik een site gestart: jufsharona.bekijknu.nl. Met de geboorte van onze oudste dochter en het volgen van de master sen studie (jaja, ook invaljuffen blijven zich ontwikkelen!) is deze een beetje op de achtergrond geraakt, maar wie weet pak ik die ooit weer op. Eerst maar eens de rust terug krijgen in het soms best wel hectische gezinsleven!

Mijn droom is om ooit een boek(je) te schrijven. De gedachte waar ik nu meespeel is een boekje over CHD, speciaal voor kinderen en een animatiefilmpje ontwikkelen over CHD voor kinderen.

Maar goed, laten we eerst maar eens beginnen met bloggen en het afronden van de 99 andere projectjes voor project 100 van start gaat.

Tot blogs!