Vos en Haas - aa bee see

Vos en Haas – aa bee see WIN

Vos en Haas – aa bee see is een leuk boek over het alfabet. Geschikt voor kinderen die beginnen met lezen en graag meer over het alfabet leren. Je kunt een exemplaar winnen, leuk voor in de klas!

Vos en Haas – aa bee see

D wat doen we daarmee?

Denken of dromen?

Nee.

Doe hem maal twee.

Dan heb je hem dubbel

als midden in miDDen

of zet er een i voor.

Is dat geen idee?

Vos en Haas – aa bee see is een speels kartonboek vol grappige versjes en kleurrijke illustraties rond de letters van het alfabet.

Bekijk het boek hier

Over de makers

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. De boeken van Vos en Haas zijn erg populair en inmiddels ook een serie bij de NPO.

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs, bekijk ook Het mysterie.

Vos en Haas - aa bee see WIN

Wat vind ik?

Ik moet erg lachen om de versjes in het boek van Vos en Haas. Ze begrijpen soms niet veel van letters, zoals de C, is ook ingewikkeld! Het leent zich wel mooi voor een gesprek over deze letter die je soms uitspreekt als een K en soms als een S. Het boek is niet geschikt voor kleuters, omdat de woorden niet klankzuiger zijn. Juist niet, want het gaat over het alfabet. Ouders van kleuters zijn vaak trots als hun kind het alfabet kent, maar dan raken ze juist in de war met de letters, omdat ze ze dan niet goed kunnen lezen. Het is dus echt bedoeld voor kinderen die al wat lezen en het alfabet willen snappen. Wij bewaren het boek dan ook voor als onze dochter in groep 3 of zelfs 4 zit. Voor die klassen is het wél geschikt.

Win

Laat hier een reactie achter (op de site) als je mee wilt doen. 4 april mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.