schoolreisje

8 vragen die door mijn hoofd schieten op de ochtend van het schoolreisje

Vandaag ga ik op schoolreisje. Dat vind ik altijd een hele leuke, maar ook spannende dag. 8 vragen die door mijn hoofd schieten op de ochtend van het schoolreisje. 

8 vragen die door mijn hoofd schieten op de ochtend van het schoolreisje

1. Heb ik alle ouders goed geïnformeerd?

Weten de hulpouders hoe laat ze er moeten zijn? Weten ze wat ze mee moeten nemen? Komen ze op tijd? Helpen ze me mee met alle kinderen in de bussen krijgen?

2. Zijn de bussen er wel op tijd?

Zoveel tijd hebben we niet in het park, is toch jammer als we veel te laat het park instrompelen.

3. Wat doet het weer?

Voor ons zijn de voorspellingen niet bijster goed, maar we gaan er het beste van maken. Als het maar… juist, droog blijft ;).

4. Raak ik niemand kwijt?

Het is en blijft mijn grootste angst: iemand kwijt raken in het park. Ik druk ze wel tien keer op het hart dat ze dan aan een volwassenen moeten vragen het nummer op hun armband te bellen. Maar toch hoop ik dat iedereen gezapig bij elkaar blijft lopen.

Lees ook: 6 TYPEN OUDERS DIE MEE GAAN OP EXCURSIE

5. Wat als ik moet plassen?

Ik vind het altijd een dingetje. Ik drink veel, maar dan moet ik ook veel plassen. En ik heb toch vijf kinderen bij me. Ik druk ze op het hart bij de wc’s te blijven en ik roep tien keer tijdens het plassen: ‘zijn jullie er nog?’

6. Kan ik nog wel tellen?

Op de een of andere manier heb ik altijd moeite met tellen. Altijd loopt net een kind weg, of gaat stiekem nog een keer in de rij staan. Ik heb er 30 nodig. Lukt het me om ze goed te blijven tellen vandaag?

7. Zullen de kinderen goed luisteren?

Ik heb de verantwoordelijkheid over 30 kinderen, maar op de dag zelf heb ik maar 5 kinderen onder mijn hoede. De andere kinderen moeten dus heel goed naar de hulpouders luisteren. Ik ben benieuwd hoe dat gaat…

8. Maken we er een leuke dag van?

Gelukkig kan ik die vraag toch elk jaar weer beantwoorden met een grote JA.

Lees ook: WAT LEERKRACHTEN ECHT WILLEN IN DE LAATSTE SCHOOLWEKEN

Uitgelichte foto: Shutterstock