VVN Verkeersmethode: leuke verkeerslessen voor groep 1 t/m 8

VVN Verkeersmethode: leuke verkeerslessen voor groep 1 t/m 8

Door Veilig Verkeer Nederland. Met de verkeersmethode van Veilig Verkeer Nederland (VVN) leren kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De VVN Verkeersmethode is digitaal en interactief. Leerkrachten zijn vooral positief over de gebruiksvriendelijkheid, actualiteit en kwaliteit van de methode.  

Maar liefst 70% van de basisscholen gebruikt de VVN Verkeersmethode. Ken jij de verkeerslessen al? Bekijk ook de gratis proeflicentie

VVN Verkeersmethode

Hoe werkt de methode?

1. Volledig digitaal  

Voor groep 1 t/m 3 zijn er thematische lessen voor het digibord. Leerlingen van groep 4 t/m 8 maken gebruik van leerlingsoftware. Hiermee werken de leerlingen – zelfstandig en op hun eigen tempo – aan opdrachten. Ook krijgen ze direct feedback. Als leerkracht zie je de resultaten meteen in een overzichtelijk dashboard.  

De verkeersmethode kan worden gekoppeld aan Momento en ParnasSys. Zo kunnen toets- en oefenresultaten automatisch worden verstuurd. Een mooie manier om tijd te besparen! 

2. Er is weinig voorbereiding nodig 

Ook qua voorbereiding word je als leerkracht ontzorgd. Je navigeert heel makkelijk door de les met een interactieve handleiding. Aan het begin van het schooljaar ontvang je een jaarplanner. Je weet dus precies welke lessen er in het schooljaar zijn. 

3. Verkeersles in Minecraft 

Met VVN Minecraft Verkeerseducatie oefenen kinderen uit groep 5/6 in de virtuele wereld met wat ze in de verkeersles geleerd hebben. De game is speciaal ontwikkeld voor in de klas. Onder andere onderwijsminister Dennis Wiersma is enthousiast over deze wereldprimeur: “Verkeer hoort in het lesprogramma. Hoe leuk is het als je Minecraft al speelt en via dat spel leert hoe verkeer werkt!” 

VVN verkeer

4. Verkeerslessen van nú 

Ieder jaar krijg je nieuwe verkeerslessen, verbeterd op basis van feedback van leerkrachten en kinderen. De lessen zijn hierdoor altijd actueel.  

Bestel de VVN Verkeersmethode 

De VVN Verkeersmethode op jouw school? Meer informatie of bestel hier!

Dit is een #jufmaikead