Waar ben jij geweest? Vakantiekring

Waar ben jij geweest? Vakantiekring

De vakantiekring duurt vaak heel erg lang als je elk kind wilt laten vertellen. Ik bedacht een kring waarbij je de kinderen snel antwoord kunt laten geven op de vraag: Waar ben jij geweest? 

Vakantiekring

Ik heb al verschillende vakantiekringen geschreven, zoals de Zoek iemand die kring en eentje met Sta op als… en een tekeningen maken kring. Met deze kring kun je de kinderen laten vertellen waar ze op vakantie zijn geweest.

Waar ben jij geweest?

Bij de hofleverancier van leerkrachten, de Action dus, zag ik een wereldkaart die je kunt krassen, voor maar €1,99, maar er zijn ook duurdere online te koop. Je kunt er dus op bijhouden in welke landen je bent geweest.

Waar ben jij geweest? Vakantiekring

Waar ben jij geweest? Vakantiekring met de klas

Laat de kinderen om de beurt of in groepjes krassen waar ze naar toe zijn gegaan op vakantie. Je kunt het ze ook kort laten benoemen met bijvoorbeeld het vervoermiddel waarmee ze zijn gegaan.

Als er meerdere kinderen naar hetzelfde land zijn gegaan, kun je turven. Ook kunnen de kinderen op een lijstje schrijven naar welke plaats ze zijn geweest. Of als ze thuis zijn gebleven: welke activiteiten ze in de vakantie hebben gedaan.

Je kunt er ook een presentatie of spreekbeurt aan koppelen waarin de kinderen vertellen over het land waar ze naar toe zijn gegaan.

Wereldkaart laten hangen

Het is leuk om de wereldkaart te laten hangen, bijvoorbeeld achter in de klas. Zo leren de kinderen de landen kennen en ook waar ze liggen op de kaart. Misschien gaan de kinderen in de loop van het jaar ook op vakantie, dan kan de kaart bijgewerkt worden.

Wereldkaart zonder krassen

Natuurlijk kun je ook een wereldkaart gebruiken waarbij je niet hoeft te krassen. Je kunt ‘m zelfs uitprinten! Gebruik dan punaises waarmee de kinderen aangeven waar ze naar toe zijn gegaan.

Lees ook: VOORBEREIDEN OP DE EERSTE SCHOOLWEEK

Waar ben jij geweest? Vakantiekring

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren