Waar blijft de software voor kleuters?

Waar blijft de software voor kleuters? Elke methode heeft zijn eigen software voor de kinderen. En vanaf groep 3 zijn er ook buiten de methodes om veel mogelijkheden. Maar voor kleuters is er bijna niks te vinden. Wat gaan jullie er aan doen methodemakers? 

Werken op de computer

Ook kleuters vinden het fijn om op de computer te werken. Ze starten vaak met swipen over het scherm, omdat ze thuis een tablet of touchpad gewend zijn. Het begin van het werken met de computer is dus om leren gaan met de muis.

Spelenderwijs oefenen

Na dat oefenproces zouden ze ook prima bijvoorbeeld puzzels, de letters, de vormen, rekenkundige begrippen en de cijfers kunnen oefenen met de computer. Spelenderwijs natuurlijk, maar werken op de computer vinden ze hartstikke leuk. Het is hun toekomst.

Programmeren

Ook programmeren doe ik graag met kleuters. Het leert ze samenwerken, logisch nadenken en vooruit te denken in stappen. Ook zal programmeren in de toekomst steeds belangrijker worden.

Lees ook: PROGRAMMEREN IN KLEINE GROEPJES

Maar programma’s?

Er zijn wel wat programma’s te vinden online, zoals Squla of Gynzy, maar ze moeten hier altijd inloggen met een wachtwoord, of ze moeten hun naam herkennen.
En dan kan ik ook nog niet de tijd voor ze instellen. Ze kunnen doorgaan zolang ze willen, wat er meestal op neer komt dat ze stiekem op een ander programma klikken. Want dat hebben ook kleuters snel genoeg door.

We hadden een jaar geleden nog de oefensoftware van Schatkist. Op afroep, ik kon de tijd instellen en de kinderen kregen een plaatje. Ideaal! Helaas is het een verouderd programma en wordt het niet meer ondersteund.

Lees ook: LEREN PROGRAMMEREN BINNEN EEN THEMA

Waar blijft de software voor kleuters?

Ik zou mijn kleuters graag software geven waar ze kunnen inloggen met een plaatje. Ik wil de tijd kunnen instellen, zodat we met een afroepsysteem kunnen werken.
Mocht je dat kennen, dan houd ik me aanbevolen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren