blog symbol

Waar ik mijn inspiratie voor het bloggen vandaan haal

Heb ik altijd inspiratie voor een blog? Ja is het antwoord. Meer inspiratie dan dat ik tijd heb om het uit te werken. Maar waar haal ik dan de inspiratie voor het bloggen vandaan? 

Gisteren was ik voor het eerst op het Edubloggers diner. Een gezellig diner vol leraren uit alle vlakken van het onderwijs die elkaar uit de online wereld kennen. Als ik vertelde dat ik zo’n vijf blogs per week schrijf, was de meest gestelde vraag: ‘Heb je genoeg inspiratie dan?’ Ja zeker, is mijn antwoord. Ik heb meer inspiratie dan ik kan schrijven.

Waar ik mijn inspiratie voor het bloggen vandaan haal

Allereerst natuurlijk uit de klas. Ik kan al genoeg schrijven over de mooie en leuke momenten die ik mee maak. We werken in de kleuterklas natuurlijk met thema’s. Bij elk thema bedenk ik ideeën om uit te voeren in de klas. En ik “pik” nog wel eens een idee van een collega op school.

Ik werk ontzettend graag met kinder- en prentenboeken. We werken met een ‘boek van de week’ waaruit we een week lang (begrijpend) voorlezen. Hier werken we dan ook over. Als ik een boek lees, krijg ik meteen ideeën hoe ik het in de klas kan uitwerken, weer een blog dus ;).

Nu ik een zoontje thuis heb, krijg ik door het spelen met hem inspiratie voor een blog. Ik knutsel bijvoorbeeld graag met hem. Dat ik een zoontje heb is ook de reden dat ik ook meer voor ouders ben gaan schrijven om het onderwijs met thuis te verbinden.

Hoe meer ik schrijf, hoe meer ideeën ik krijg. Ik kan nu snel een les bedenken in de klas, ik loop over van de ideeën om uit te werken in de klas en in een blog en heb dus ook genoeg te schrijven.

Van mijn man, de schrijver, heb ik geleerd: je moet de discipline hebben om achter je computer te gaan zitten, dan komt de inspiratie vanzelf. En het werkt. Zodra ik begin met typen, komen de ideeën en heb ik genoeg om over te schrijven.

Ideeën voor een blog komen op de meest gekke plekken, onder de douche bijvoorbeeld, of tijdens het buiten spelen van de kinderen in mijn klas. Ik maak meteen een notitie van het idee (als ik uit de douche gestapt ben dan ;)). Als ik geen inspiratie heb voor een blog, wat bijna nooit voorkomt, kijk ik op mijn lijstje en begin ik met schrijven.

Nu ik wat meer bezoekers heb, krijg ik ook vaak materiaal opgestuurd om te testen in de klas. Ik probeer er altijd veel verwerkingsideeën bij te bedenken, waardoor het interessant is voor jou als lezer.

Als laatste blog ik ook graag over wat me bezighoudt, bijvoorbeeld over ICT, of het blog waarin ik schrijf dat ik moe ben van mijn perfectionisme.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?