Waarom bloggen mij helpt bij het lesgeven

Ik schrijf. Ik schrijf veel en vaak. Over mijn klas, mijn belevenissen thuis, over leuke projectjes en uitjes. Ook in vakanties schrijf ik. Gewoon omdat ik het zo leuk vind om te doen. Maar het helpt me ook bij het lesgeven. 

Ei kwijt

Met het schrijven kan ik mijn ei kwijt. Mijn creativiteit krijgt een plekje online. Ik kan mijn ideeën delen met het wereldwijde web. Ik heb dat nodig. Ik haal er ontzettend veel energie uit, omdat ik het zo leuk vind om te doen. Die energie stop ik terug in mijn klas.

Vrolijker

Ik ben echt eerlijk als ik zeg dat ik een vrolijker mens ben door het bloggen. Ik vind het heerlijk om te schrijven de reacties te lezen en met mensen in contact te komen.

WAAROM BLOGGEN MIJ HELPT BIJ HET LESGEVEN

Lees zelf ook veel blogs

Natuurlijk ben ik ook veel zelf online te vinden. Ik ben lid van meerdere Facebookgroepen en volg onder andere Klas van juf Linda, Juf Inger en Lessen van Lisa op de voet. Zo krijg ik ook nieuwe inzichten en ideeën voor mijn eigen klas.

Zelf uitvoeren

De ideeën die ik heb en een plekje geef op deze site, voer ik meestal ook uit in de klas. Ik sleur zelf gekleurde rijst mee, maak klei in allerlei kleuren en geuren en bedenk allerlei lestips bij thema’s die ik zelf dan ook doe.

Bevordert mijn creativiteit en flexibiliteit

Sinds het bloggen is mijn creativiteit groter geworden. Ik kan nu veel sneller zelf een les bedenken of omgooien zodat het wel aansluit bij de kinderen. Tuurlijk, dit is ook ervaring. Maar ik krijg ook sneller ideeën die ik het liefst meteen uitvoer. Zoals een weg tekenen met stoepkrijt en met de auto’s erover heen. Of spontaan sponsen en water mee naar buiten nemen op een warme dag. Ik kan dat tijdens de kring ineens bedenken en gewoon gaan doen. Waarom niet? Het zijn vaak juist de mooiste leermomenten door de spontaniteit.

Dus start nu een blog ;). Ik kom graag bij je lezen!