Waarom de wereld niet eerlijk is WIN

Waarom de wereld niet eerlijk is WIN

In deze tijden van oorlogen en klimaatverandering wordt het nog maar eens duidelijk dat de wereld inderdaad niet eerlijk is. Ik ben groot fan van de boeken van Yuval Noah Harari (ook voor volwassenen) en ben dan ook blij dat ik zijn nieuwe boek voor kinderen Waarom de wereld niet eerlijk is mag weggeven.

Waarom de wereld niet eerlijk is

Waarom is de een arm en de ander rijk? En hoe komt het dat sommige mensen macht hebben over andere mensen? Ongelijkheid bestaat nog steeds. Maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen. Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen min of meer gelijk. Het was de tijd van de jagers en verzamelaars. De een kon goed jagen en de ander was goed in werktuigen maken. In dit boek ontdek je dat er daarna gebeurde wat alles veranderde: sommige mensen werden boeren. Je ontdekt waarom we nu brood eten en melk drinken, waarom niet iedereen van rekenen houdt en hoe er enorme koninkrijken ontstonden doordat we leerden schrijven.

Door de landbouw werden sommige mensen niet alleen de baas over planten en dieren, maar ook over andere mensen. Ongelijkheid bestaat nog steeds. Maar de boodschap van het boek is dat we er gelukkig iets aan kunnen doen.

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Volgens veel mensen het belangrijkste boek dat ze ooit gelezen hebben en daar sluit ik me bij aan. Het heeft mijn kijk op de wereld totaal veranderd. De tekeningen in kleur zijn van de Spaanse illustrator Ricard Zaplana Ruiz.

Bekijk het boek hier

Over de maker

Yuval Noah Harari (1976) is schrijver, historicus en filosoof. Hij behaalde zijn PhD aan de Universiteit van Oxford en doceert momenteel geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de Financial Times en The Wall Street Journal.
Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw werden wereldwijde bestsellers. De boeken zijn vertaald in 65 talen en wereldwijd zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren van verkocht. Harari wordt gezien als een van ’s werelds invloedrijkste publieke intellectuelen van het moment. Zijn eerste kinderboek was Hoe wij het machtigste dier op aarde werden.

Waarom de wereld...

Win

Je maakt kans op dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 6 december mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.