Waarom een speelhuisje goed is voor de ontwikkeling

Waarom een speelhuisje goed is voor de ontwikkeling

Een speelhuisje in de tuin ziet er leuk uit en kinderen spelen er graag in. Ze leren er ook nog eens veel van. Waarom een speelhuisje goed is voor de ontwikkeling

Waarom een speelhuisje goed is voor de ontwikkeling

Speelhuisjes heb je in allerlei soorten en maten. Sommige mensen zeggen dat het lelijk staat, of dat het een te grote investering is. Maar er zijn hele mooie speelhuisjes van hout en ook in allerlei prijsklassen.

Heerlijk spelen

Als ik met onze zoon in een tuin ben met een speelhuisje, ben ik hem direct kwijt. Het rollenspel begint en hij kan uren in zo’n speelhuisje spelen.

Lees ook: 13 TIPS OM HET BUITENSPELEN TE VERRIJKEN

Rollenspel

Kinderen leren dus rollenspel spelen in een speelhuisje. Ze kunnen hier hun activiteiten herbeleven en daardoor verwerken. Ook kunnen ze angsten overwinnen door waar ze bang voor zijn na te spelen. Ze bedenken oplossingen in hun spel voor problemen waar ze tegenaan lopen in het “echte” leven. Ze spelen moeilijke en leuke situaties na om het een goede plek te kunnen geven.

Kinderen spelen graag vadertje en moedertje. Hier komen dan belevenissen aan bod van het eigen gezin.

Thema’s

Je kunt allerlei thema’s in een speelhuisje kwijt. Zo kun je er een supermarkt van maken door (nep)eten toe te voegen. In de zomer kun je er een ijssalon van maken. Onze zoon speelt dat het liefste. Het raam is dan de balie waar hij zijn hoofd door steekt om lekkere ijsjes te verkopen. De ijsjes maakt hij van alles wat er maar voor handen ligt: kastanjes, stokjes, stenen. Hij heeft geen nepijsjes nodig om er een leuk spel van te maken.

Motoriek

Je kunt kiezen voor een speelhuisje zonder of met glijbaan. Met een glijbaan en trap ontwikkelt je kind ook de motoriek. Het moet klimmen en klauteren om naar boven te komen en ontdekt verschillende technieken om de glijbaan af te glijden. Ook hier heb je verschillende soorten in, dus kijk goed wat je kind met klauteren aan kan en wat je fijn vindt voor je kind.

Kinderen zijn de baas

Bij het speelhuisje zijn de kinderen de baas. Zij bepalen welk spel er gespeeld wordt, zij mogen de baas spelen in plaats van in jullie eigen huis en dit oefenen.

Op de site Homingxl.nl vind je leuke speelhuisjes in verschillende prijsklassen.

Lees ook: DIT LEERT JE KIND ALS KLEUTER

Dit is een #jufmaikeadd 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

 

Waarom een speelhuisje goed is voor de ontwikkeling van je kind

BewarenBewaren

BewarenBewaren