Waarom het zo fijn is voor leerkrachten dat de klok een uur vooruit gaat

Oververmoeide kinderen, zelf een uur minder slaap, maar ook langere avonden, hoera! we kunnen wel wat nadelen voordeeltjes noemen ;). Waarom het zo fijn is voor leerkrachten dat de klok een uur vooruit gaat

Vandaag was het weer zover, de klok ging een uur vooruit. Dat heeft wat nadelen voor de leerkracht, maar we kunnen toch ook wat humoristische voordelen noemen ;).

Waarom het zo fijn is voor leerkrachten dat de klok een uur vooruit gaat

1. Uitvergrote zondagblues

Paniek! Je weekend duurt een uur korter! Maar hé, dat resulteert wel in over productiviteit toch? Je administratie klaar, week gepland, stofzuiger door het huis en een cake bakken. Je doet het ineens in sneltreinvaart.

2. Lekker te laat komen

Je hebt vandaag een mooie reden gehad om te laat te komen. “Ja, ik was vergeten de klok te zetten”. Of je directeur er zo blij mee gaat zijn?

3. Hyperactieve kinderen

Door de soort ontstane jetlag voor de kinderen, zijn ze hyperactief. Het mooie is wel dat je ze daardoor nu veel kunt leren met bewegingsspelletjes. Mijn tip: ga naar buiten en geef al je lessen daar. Zijn de kids ook meteen  aan het einde van de dag zo moe dat ze lekker vroeg naar bed gaan.

4. Hoera voor verandering!

Al die structuur is maar saai toch? Hoera, even wat verandering en een frisse wind door je klas ;).

5. Kinderen lekker laat

Voor een dag mag jij lekker laat beginnen met je dag met de klas. De helft komt toch te laat door het tijdsverschil.

6. In het daglicht naar huis

Dat is toch echt fantastisch?! Hoe laat je ook nog bezig bent met je administratie gedoe, je gaat in het licht naar huis, yes!

7. Naar buiten

En omdat het langer licht is en ook weer wat warmer wordt, kun je ook na een zware werkdag naar buiten. Heerlijk buiten eten, lezen of sporten, je hebt het verdiend!

8. En dat uurtje slaap haal je wel weer in de zomervakantie in

Hoe lang nog? 😉

Lees ook: DINGEN DIE LEERKRACHTEN STIEKEM DOEN, MAAR OVER ZWIJGEN

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren