Leraren maken het verschil!

Waarom ik naar het event Leraren maken het verschil! wil

Werkdruk, grote klassen, veel bureaucratie en gedifferentieerd onderwijs geven. Het lijkt alsof de baan van leerkracht steeds zwaarder wordt. Op het professionaliseringsevent  ‘Leraren maken het verschil! – Bevlogen in het Onderwijs’ wil ik tools krijgen om weer vol passie voor de klas te staan. 

Werkdruk

Ik sta met passie voor de klas, vind het lesgeven heerlijk. Maar ik merk dat mijn passie de laatste jaren beetje bij beetje afbrokkelt. Grote klassen, veel zorg in de klas, differentiatie en de grote administratieve rompslomp na schooltijd. Het zorgt ervoor dat mijn creativiteit minder wordt. Zo heb ik niet altijd meer de puf om fantastische hoeken of interessante lessen te bedenken. Terwijl het daar wel om gaat bij het onderwijs aan kleuters! Ik hoor het ook om me heen van collega’s, maar ik weet niet zo goed wat ik eraan kan doen.

Lees ook: WERKDRUK IN HET ONDERWIJS

Leraren maken het verschil!

Op het professionaliseringsevent  ‘Leraren maken het verschil! – Bevlogen in het Onderwijs’ hoop ik een groot deel van die passie terug te krijgen. Dat is wel waar ze voor staan, zo lees je op hun site.

Op het ‘Leraren maken het verschil!’ event krijg je te zien hoe je met kleine aanpassingen in je werk weer bevlogen voor de klas kunt staan. Tijdens het inspirerende en interactieve programma nemen topsprekers uit het onderwijs, bedrijfsleven en de sport je mee in de ‘onbegrensde’ mogelijkheden van het onderwijs. De rol als leraar staat centraal. Je krijgt inzicht en tips waarmee je beter kunt omgaan met werkdruk en differentiatie, zodat jij het verschil kan maken op jouw school.

Leraren maken het verschil!

Werkdruk verlagen

De werkdruk is er en wordt door (bijna) iedereen gevoeld. Maar wat kan ik eraan doen? Ik schreef wel eens dat ik mijn werkdruk zo laag mogelijk houdt. Dat is nog steeds zo, maar ik merk de laatste jaren dat de bevlogenheid die ik heb voor het vak er wel een beetje minder door wordt. Ik houd minder tijd over voor de zaken die het vak leuk maken, zoals echt goede lessen bedenken, hierover in gesprek gaan met collega’s en samen een goed doordacht programma neerzetten. Er gaat zoveel tijd verloren aan de waan van de dag en alle klusjes die we moeten doen. Dat moet anders, maar hoe? Ik hoop hiervoor dus tips en tools te krijgen op het event.

Lees ook: HOE IK MIJN WERKDRUK LAAG HOUD

Het event vorig jaar

Waar kijk ik naar uit?

Het totale programma lijkt me enorm inspirerend, maar er zijn wat sprekers waar ik extra naar uit kijk.

Annemieke Schoemaker

Annemieke Schoemaker begeleidt, traint en coacht teams die te maken hebben met een (te) hoge werkdruk naar werkplezier en prestatie binnen het onderwijs. Ze heeft hier ook het boek ‘Van werkdruk naar Werkplezier, time-management en klassemanagement’ over geschreven die je tijdens het event ontvangt. Ze geeft concrete tips om de werkdruk te verminderen.

Kom maar op met die concrete tips om de werkdruk te verminderen! Ik hoop dat er tips komen hoe om te gaan met differentiatie met 30 leerlingen in de klas en hoe we de administratieve rompslomp kunnen verminderen. 

Peter Heerschop

Ik vind Peter Heerschop een fantastische cabaretier. Als er iemand bevlogen is, is hij het wel. Jammer dat we hem verloren zijn aan het cabaret, ik had hem graag als docent gehad! Regelmatig schrijft hij nog scherpe teksten over het onderwijs waar ik helemaal achter sta.

Zijn humor en columns over het vak onderwijzer raken me vaak en leggen de vinger op de zere plek. Ik hoop geïnspireerd te worden door zijn bevlogenheid en hier weer een stukje naar de klas van mee te nemen. 

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas zal vanuit zijn expertise de toekomst van het onderwijs laten zien. Waar leiden we de kinderen nu voor op. Er komt vast ook wat ICT bij kijken, blijf ik toch nog een beetje bij mijn specialisatie.

Ik ben heel benieuwd naar die trends in het onderwijs! Ik programmeer vaak met de kleuters in mijn klas. Is dat ook de toekomst? Of zijn er andere zaken die ik juist met ze aan moet gaan pakken? 

Het event

Leraren maken het verschil! is een evenement bomvol inspiratie, tips en trends op het gebied van werkdruk en differentiatie onder docenten. 24 mei kan je je van 09.30u tot 16.15 uur vermaken op het event. Laat je inspireren met presentaties op het gebied van werkdruk en differentiatie in de klas, struin langs de stands op de informatiemarkt en maak kennis met allerlei onderwijsgerelateerde diensten en producten en maak kennis met talloze gedreven collega-docenten.

Ben jij net als ik geïnspireerd geraakt? Schrijf je dan in voor 24 april 2017 en maak kans op 1 van de 3 individuele werkdruktrainingen van Annemieke Schoemaker T.w.v. €795,-. Inschrijven kan op de site van het event Leraren maken het verschil. Ik hoop je te zien op 24 mei!

banner producten