Waarom ik ook schrijf in de vakantie

Waarom ik ook schrijf in de vakantie? En waarom ik ook ideeën blijf delen? Omdat anders mijn hoofd ontploft! Geintje natuurlijk! Maar graag blijf ik mijn creativiteit en inspiratie delen. Ik hoor wel eens: ‘Hoe doe je dat? Een baan in het onderwijs en ernaast een website onderhouden?’ Dat kan omdat ik het zo leuk vind. Het is een uit de hand gelopen hobby waar ik heel veel energie van krijg. Natuurlijk stop ik er ook tijd en aandacht in, maar dat krijg ik zeker weer terug een meer. Ook in mijn werk ben ik creatiever en komt het de klas ten goede.

In de vakantie heb ik meer tijd voor mijn hobbby waar ik zo blij van word. Vergelijk het met schilderen of een instrument bespelen. Daar heb je ook meer tijd voor als je vrij bent.

Opgebrand raken, of gestrest het schooljaar beginnen straks? Omdat ik nu toch ook na denk over het komende schooljaar? Ik verwacht niet dat het me gaat gebeuren. Ik krijg veel energie van het schrijven en mijn ideeën delen. Het is voor mij een natuurlijke manier om stress juist tegen te gaan.
Af en toe denk ik na  over de nieuwe groep. Ik denk alleen aan de leuke dingen, zoals het verrijken van de leeromgeving en de activiteiten die ik met de klas wil doen.

Relaxen in deze vakantie kan ik ook heel goed. Net zoals het plezier maken en activiteiten ondernemen met mijn gezin. En ik maak zeker ook tijd vrij voor m’n andere grote hobby: boeken lezen. Heerlijk!

Af en toe borrelen de ideeën op en laat ik mijn vingers los over het toetsenbord. Of deel ik de tips van Facebook waar ik inspiratie van krijg. Wil je het lezen? Kom gerust langs! Ben je lekker vakantie aan het vieren en wil je er nog niets van weten? Ook prima! Zet gerust de meldingen uit en geniet van je vakantie.

Tot later!

Maike