Waarom je in de vakantie de boeken van Naomi en van mij moet lezen

Waarom je in de vakantie de boeken van Naomi en van mij moet lezen

Yes, zomervakantie! Voor mij dé tijd om lekker veel te lezen. Geen zin om met onderwijs bezig te zijn in de zomervakantie? Even goede vrienden, lees dan vooral niet verder. Maar als je net zoals ik juist wel graag vakliteratuur leest vertel ik je graag waarom je in de vakantie de boeken van Naomi en van mij moet lezen, omdat het zo lekker wegleest. Wij van WC-eend…

Waarom je in de vakantie de boeken van Naomi en van mij moet lezen

Dat staat ook in mijn boek, wij van WC-eend, omdat ik daar de boeken van Uitgeverij Pica in aanraad ;). Maar nu raad ik mijn eigen boek aan en die van Naomi. En daarmee bedoel ik natuurlijk Naomi Smits.

Welke boeken dan?

Dan begin ik toch even met mijn eigen boek, want hè… 😉

De gelukkige leraar

In het De gelukkige leraar lees je hoe je zelf de autonomie kunt pakken op de werkvloer. De roep om ZELF DOEN wordt alleen maar groter in het onderwijs. Maar hoe doe je dat dan zelf, in je eigen praktijk als leerkracht? In het boek vertel ik over mijn weg er naar toe en heb ik ook fantastische onderwijsmensen mogen interviewen die mijn verhaal ondersteunen.

Bekijk het boek hier.

Juf Naomi

Ik mocht als één van de eersten het boek Juf Noami klapt uit de school lezen. In dit boek vertelt Naomi openhartig over haar carrière als leerkracht. Dat op zich is al heerlijk én herkenbaar om te lezen. Maar dan stopt ze er ook nog allerlei tips in, want doe je wel de dingen die er echt toe doen? We zijn beide helemaal van mening dat je er alles aan moet doen om zo goed mogelijk onderwijs te geven, want dat is je hoofdtaak als leerkracht. In het boek lees je helemaal haar visie daarop en hoe het ook anders kan. Lees ook mijn recensie.

Eh... Juf

En wil je echt lekker weglezen en minder hoeven nadenken over je vak? Lees dan het boek Eh… Juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? Hierin staan de enorm herkenbare en vaak grappige columns die Naomi schreef voor Trouw. Ik las dit boek echt binnen no time uit en zat regelmatig met een grote lach op mijn gezicht. Ik las weer even mijn recensie en was alweer een beetje vergeten dat ik een quote mocht aanleveren voor op dit boek ;). Lekker luchtig lezen(allitereert lekker hè) over onderwijs lezen, fijn toch in de vakantie?

Bekijk het boek hier. (Affiliate link)

Waarom dan?

Ik krijg veelvuldig te horen dat mijn boek zo lekker wegleest. Dat het is alsof ik naast je op de bank zit en mijn verhaal vertel. Het is herkenbaar, juist ook door mijn kwetsbaarheid die ik laat zien. Ik ging regelmatig op mijn plaat als leerkracht en die kant laat ik ook zeer zien. Ondertussen lees je allerlei tips hoe je zelf die autonomie kunt pakken, ondersteunt door allerlei bronnen. Lees ook hoe ik erop kwam om dit boek te schrijven. Of lees het lieve blog van mijn moeder over mijn boek.

Ik ben echt enorm onder de indruk en enthousiast over de boeken van Naomi. We gaven elkaar digitale high fives tijdens het schrijfproces, dus ik ben wellicht enigszins bevooroordeeld, maar haar boeken lazen als een trein! En wie wil dat nou niet in de zomervakantie? Gewoon lekker weglezen. En stiekem ook nog veel herkennen én tips krijgen voor je vak na de zomervakantie.

En dat zeggen wij niet alleen zelf 😉

Ik durf dit blog te schrijven, juist omdat de boeken zo enthousiast ontvangen worden. Kijk maar eens bij de reviews op de site van Pica bij mijn boek en dat van Naomi. Die reviews komen allemaal uit blogs met reviews en/of social media berichten. Zo, nu heb ik wel weer genoeg veren in mijn eigen bips gestopt, als je onze boeken maar leest :P.